Brouwerij Trappisten van Westmalle - Westmalle
Bouwheer: 
Brouwerij Trappisten van Westmalle
Architect: 
Paul Van Aerschot
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2015
Ligging: 
Westmalle
Sector: 
Industrie

Brouwerij Trappisten van Westmalle

Westmalle

Westmalle is een alom gekend trappistenbier dat in de abdij Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle wordt gebrouwen. Het klooster van Westmalle werd in 1836 tot abdij van de orde der trappisten verheven. In hetzelfde jaar begonnen de monniken met het brouwen van bier, aanvankelijk alleen voor eigen gebruik, maar vanaf 1856 ook voor de verkoop. De brouwerij is sindsdien diverse malen uitgebreid en gemoderniseerd.

De trappisten van Westmalle leiden een teruggetrokken leven van rust en contemplatie in de abdij. Ze verdelen hun tijd tussen gebed, reflectie en arbeid volgens een strikte dagorde. Het spreekt voor zich dat de bouwwerken op het domein van de abdij het leven en de dagorde van de broeders niet mogen storen.

De afgelopen vijf jaar mocht Groep Van Roey meerdere projecten voor Westmalle realiseren. Ze appreciëren dat we een aannemer uit de streek zijn die kwalitatief werk levert. We kiezen er ook bewust voor om steeds met dezelfde mensen op de werf te werken. Op die manier kon er een band ontstaan tussen onze medewerkers en de mensen van de kloostergemeenschap. Groep Van Roey stond in voor de ruwbouwwerken voor de waterzuivering, een kaasmakerij voor de productie van trappistenkaas en een bakkerij en wasserij voor eigen gebruik. Daarnaast realiseerden we ook de bouw van een melkveestal, schapenstal vaarzenstal en sleufsilo's voor opslag van veevoeder. Ook de bouw van de nieuwe brouwerij en de verbouwing van hun kantoor werd aan ons toevertrouwd. De meest recente samenwerking is de verbouwing van een deel van het klooster tot gasten/retraiteverblijf en de bouw van een nieuwe loods.