Cartamundi - Turnhout
Bouwheer: 
Cartamundi
Aannemer: 
vanhout.pro
Oplevering: 
Continu proces
Ligging: 
Turnhout
Sector: 
Industrie
Kantoor

Turnhout

Cartamundi is de grootste producent van speelkaarten en gezelschapsspelen ter wereld. In een tijd waarin digitalisering en mobiele toepassingen hele sectoren uit balans brengen, slaagt Cartamundi erin om relevant te blijven met eeuwenoud product. Het is een onderneming die nooit stilstaat en graag moderne technologie koppelt aan een klassiek product. Vandaag maakt men bijvoorbeeld "iCards" voor de online generatie: met behulp van RFID, beeldherkenning en Touchcode creëren ze een hybride speelervaring.

Sinds de oprichting van Cartamundi en de bouw van het eerste industriële gebouw in 1970, is vanhout.pro onafgebroken de exclusieve partner voor al hun bouw- en verbouwingsprojecten.

Sinds de bouw van de fabriek in 1970 wordt het industriële gebouw regelmatig aangepast en uitgebreid om aan de voortdurende groei en technologische evoluties te blijven voldoen. Cartamundi kan steeds op de beschikbaarheid, het enthousiasme en de professionele aanpak van vanhout.pro rekenen. Zo kan het bedrijf zich op zijn corebusiness focussen. Soms ging het om kleine maar dringende opdrachten, andere keren om meer gecompliceerde of grotere projecten.

Bij elke realisatie van bouwwerken voor Cartamundi is er één constante: de bedrijfsactiviteiten gaan voor op de bouwwerkzaamheden. De planning, de logistiek en de uitvoering van de bouwkundige ingrepen moet continue afgestemd worden op de productie. Regelmatig moeten er aanpassingen of uitbreidingen van machinefunderingen gebeuren. De geïnstalleerde machines veroorzaken namelijk zodanig veel trillingen, dat die de goede werking van machines in de buurt kunnen verstoren. De nieuwe, bijkomende machinefunderingen moeten dus telkens trillingvrij opgesteld worden ten opzichte van de bestaande gebouwen.

De productiegebouwen van Cartamundi bestaan uit betonstructuren bekleed met cellenbetonplaten. In en om deze bestaande structuren jaren werden regelmatig nieuwe trillingvrije constructies en funderingen gerealiseerd. Uiteraard dienen de bouwwerkzaamheden dan ook trillingvrij te gebeuren.