Centrumontwikkeling ‘De Notelaar’ - Oostmalle
Bouwheer: 
De Notelaar Vastgoed nv
Architect: 
Stramien
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Oplevering: 
2017
Ligging: 
Oostmalle
Oppervlakte: 
10.491 m²
Sector: 
Lokale besturen

De centrumopbouw van Oostmalle

Oostmalle

Het centrum van Oostmalle onderging een hele metamorfose.  Het ontmoetingscentrum 'De Notelaar' werd in een nieuw jasje gestoken en er kwamen enkele nieuwe gebouwen bij. Er werd een gloednieuw jeugdcomplex, een kinderopvang, een nieuwe bibliotheek en een polyvalente ruimte gebouwd en de jeugdclub kreeg een nieuwe locatie. In een tweede fase volgde een woonproject, met onder andere sociale en bescheiden appartementen en een ondergrondse parking.

Oostmalle heeft dus een nieuwe ontmoetingsplaats die is ingebed in de bestaande ruimtelijke structuren van de gemeente. Het project geeft dynamiek aan verschillende kernfuncties zoals wonen, zorgen en genieten. Alle gebouwen zijn zo ingeplant dat er een site ontstaat met een groen, door voetgangers en fietsers doorwaadbaar karakter. Het masterplan dat door het team van groep Van Roey werd ingediend, werd net om die reden geselecteerd: het uitgekiende evenwicht tussen open en bebouwde ruimte.

Deze ontwikkeling wordt gerealiseerd via een publiek-private samenwerking, een formule waarin we voortrekker zijn.

Dit project kreeg een eervolle vermelding op de prijs Wivina Demeester (categorie masterplan). De vernieuwende aanpak creëerde immers publieke en private hefbomen om de dorpskern te versterken.