• Comics Station gevel
  • Comics Station activiteiten
  • Comics Station glijbanen
Comics Station Antwerp - Antwerpen
Projectnaam: 
Comics Station Antwerp
Bouwheer: 
Comics Station Antwerp nv
Architect: 
Nils Wollaert
Aannemer: 
vanhout.pro
Oplevering: 
2016
Ligging: 
Antwerpen
Oppervlakte: 
6.000 m²
Sector: 
Cultuur

Uniek thema- en belevingspark rond strips in Antwerpen-Centraal

Antwerpen

Het station Antwerpen-Centraal werd al meerdere keren tot mooiste station ter wereld uitgeroepen. In het voorjaar van 2017 kreeg het er nog een grote troef bij: Comics Station Antwerp opende de deuren. Dit gloednieuw thema- en belevingspark brengt de populairste Belgische stripfiguren tot leven in een indoor themapark. De bezoeker krijgt de kans om de wereld van zijn striphelden te ontdekken en om meer dan 60 leuke mechanische, interactieve en doe-activiteiten met hen te beleven.

Het project is opgetrokken in de glazen kubus van het inkomgedeelte van het station, aan de kant van het Kievitplein. Het glazen, ellipsvormig volume vormt de basis van het concept van Wollaert + Partners en zorgt voor lichtinval tot op de laagste niveaus.

De drie initiatiefnemers van Comics Station Antwerp, Mark Kiekens, Jeroen Jespers en Wim Hubrechtsen, zijn fier dat hun idee vorm gekregen heeft. Als oud-collega’s van Studio 100 kwamen ze op dit originele idee rond Belgische stripfiguren. “We zijn ons vaak niet bewust van de internationale bekendheid die onze Belgische striphelden genieten, maar ze behoren, naast bier en chocolade, tot ons cultureel erfgoed”, zegt Wim Hubrechtsen. In dit park willen we de bezoeker letterlijk onderdompelen in de leefwereld van deze generatie overschrijdende striphelden. We sturen de bezoekers op avontuur.

Naast het vernieuwende en originele concept is het project ook technisch gezien een huzarenstukje: er werd immers tot op 20 meter onder de grond gewerkt. Bovendien werd het hele ontwerp in BIM ontwikkeld, wat clashdetectie op voorhand mogelijk maakte en de efficiëntie op de werf nadien aanzienlijk verhoogde. Dit in combinatie met het werken in bouwteam resulteerde in een geslaagd project.

Meer info op www.comicsstation.be 

Bekijk volgende artikels over de officiële opening:

Gazet van Antwerpen

ATV

De redactie

Het Laatste Nieuws

De Standaard

Metrotime