Congrescentrum Koninklijke Apothekersvereniging - Antwerpen
Projectnaam: 
KAVA Antwerpen (Koninklijke Apothekers Vereniging van Antwerpen)
Bouwheer: 
Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen (KAVA)
Architect: 
POLO Architects
Aannemer: 
vanhout.pro
Groepsbedrijven: 
vanhout.pro bouw
Oplevering: 
14/6/2018
Ligging: 
Antwerpen
Oppervlakte: 
1.180 m²
Sector: 
Kantoor

Congrescentrum in parktuin van Koninklijke Apothekersvereniging

Antwerpen

KAVA, de Koninklijke Apothekersvereniging Van Antwerpen, opende half juni 2018 de deuren van zijn gloednieuw congrescentrum. Het zalencomplex werd ingeplant tussen de eeuwenoude bomen in de privétuin van de apothekersvereniging, de op een na grootste binnentuin binnen de Antwerpse ring, na de Zoo. Het project was in handen van vanhout.pro en POLO Architects. 

De parktuin van de Koninklijke Apothekersvereniging van Antwerpen (KAVA) is een van de best bewaarde geheimen van de Antwerpse binnenstad. Op de plaats van het vroegere tuinpaviljoen, dat dienst deed als administratief gebouw, werd een nieuw conferentie- en opleidingscentrum gerealiseerd.

Om de hogere bezoekersaantallen te kunnen opvangen werd de bestaande parkeerkelder uitgebreid en het bovengrondse volume aan de tuinzijde kreeg een volwaardig nieuw auditorium. Rondom een genereuze lobby met inkombalie en bar bevinden zich vergaderruimten van verschillende grootte, waaronder een antieke “artsenijwinkel” en een tuinzaal met zicht op het nieuwe terras en de tuin. Het nieuwe gebouw is dankzij lange lichtstraten doordrongen van daglicht en biedt zicht op de oude bomen in de parktuin.

Copyright foto's: © Matthias Vanhoutteghem