Copernicus - Brussel
Projectnaam: 
Copernicus
Bouwheer: 
Alides Properties
Architect: 
LD2 Architecture
Aannemer: 
Algemene Bouw Maes
Groepsbedrijven: 
Algemene Bouw Maes
Alfa groep
Oplevering: 
2021
Ligging: 
Brussel
Oppervlakte: 
14 534m²
Sector: 
Kantoor
Parking
Wonen

Copernicus

Brussel

Copernicus wordt een gloednieuw kantoorgebouw middenin de Europese wijk te Brussel. Het gaat om de volledige afbraak en heropbouw van het oorspronkelijke Copernicus-complex. Een totaalproject van 14 534m²: bureelruimte met flexibele en moduleerbare kantoren verdeeld over een gelijkvloers en dertien verdiepingen, twaalf appartementen (1 386 m²) en een ondergrondse parking. De kantoren op de zesde en zevende verdieping hebben prachtige terrassen met een panoramisch zicht over Brussel.

Er zal toegang zijn vanuit het complex naar de publieke parking Kunst/Wet en voor mensen met verminderde mobiliteit zullen er overal aangepaste ingangen voorzien worden.

 

Duurzaamheid is voor de bouwheer een niet te onderschatten aspect: Copernicus is een ‘BREEAM Excellent, Core&Shell’-project; er komt een groendak en een groene esplanade aan de Wetstraat. De aangelegde binnentuin zal een oase van rust zijn in dit zakelijke hart van Brussel. De bouw van het project is gestart in mei 2018 en loopt nog tot eind 2020 voor het kantoorgedeelte en tot midden 2021 voor de appartementen.

Meer weten over dit project?