De Bosschen - Turnhout
Projectnaam: 
De Bosschen
Bouwheer: 
De Ark
Architect: 
2DVW Architecten
Aannemer: 
Artem
Groepsbedrijven: 
Artem
Oplevering: 
oktober 2017
Ligging: 
Turnhout
Sector: 
Wonen

Nieuwe leefbuurt in hartje Turnhout

Turnhout

In de jaren tachtig werd de wijk de Bosschen in Turnhout ontwikkeld. Een goede verbinding met de Parkwijk en het stadspark aan de overkant van de Steenweg op Tielen werd echter niet gerealiseerd. De ontwikkeling van de kavel tussen de wijk en de steenweg bood de kans om deze verbinding wel goed vorm te geven.

De zorgvuldige inpassing van de nieuwe woningen rondom een nieuwe groene buitenruimte en de nieuwe verbinding met de Parkwijk zijn de uitgangspunten voor dit plan. 2DVW Architecten uit Antwerpen zorgde voor het ontwerp. Voor de realisatie werkten bouwheren DE ARK en Den Leeuweric samen met aannemer Artem.

De nieuwe buurt 'De Bosschen' is een sociaal woonproject waar 53 woningen verdeeld worden over 8 bouwblokken. In één blok worden groepswoningen en assistentiewoningen gerealiseerd voor volwassenen met een beperking. De andere 7 blokken bestaan uit een mix van 36 ruime koopwoningen (met drie tot vijf slaapkamers, een eigen tuin en autostaanplaats) en 17 compacte huurwoningen met tuin of terras. Centraal in het project kwam een nieuwe groene buitenruimte voor spel, recreatie en ontmoeting. In deze openbare groene ruimte is de auto steeds te gast.

Meer lezen?

  • Klik hier om het artikel te lezen van de eerstesteenlegging.
  • Website architect.