De Duinpieper 2.0 - Middelkerke
Projectnaam: 
Duinpieper 2.0
Bouwheer: 
Gemeente Middelkerke
Architect: 
HASA Architecten
Aannemer: 
Algemene Bouw Maes
Groepsbedrijven: 
Algemene Bouw Maes
Oplevering: 
2020
Ligging: 
Middelkerke
Oppervlakte: 
2.856 m²
Sector: 
Lokale besturen
Onderwijs

De Duinpieper 2.0

Middelkerke

Na de zomer van 2020 zullen de kleuters en leerlingen van De Duinpieper in Middelkerke naar een nieuw complex op dezelfde locatie trekken.

Het oude schoolgebouw wordt vervangen door een complete nieuwbouw met een heel open karakter. De Duinpieper 2.0 wordt een centrale plaats met ook ruimte voor andere gemeenschapsactiviteiten. Er komt een bibliotheek en een buitenschoolse kinderopvang, beiden met een aparte toegang. Het project is zo ontworpen dat de lessen ongestoord kunnen plaatsvinden terwijl er andere activiteiten in het gebouw doorgaan. De bijzondere aandacht voor de algemene toegankelijkheid en het organiseren van meerdere activiteiten op één locatie, maken van de Duinpieper 2.0 een plaats waar iedereen welkom is.

Voor het ontwerp werkte de architect nauw samen met Algemene Bouw Maes en Van Roey. De ontwerpwedstrijd werd uitgeschreven door de gemeente Middelkerke.  Het betrof een D&B-procedure. Na een eerste fase werden er twee kandidaten weerhouden die een ontwerp dienden te maken. Na de BAFO-fase (best and final offer) werd het project aan het team van ‘HASA Architecten’ gegund.

Het resultaat mag er zijn. De Duinpieper 2.0. zal aan alle hedendaagse infrastructuureisen voldoen. De school wordt een compact gebouw met slechts twee bouwlagen. De verschillende functies geven uit op de buitenruimte en krijgen daardoor veel natuurlijke lichtinval. De Duinpieper wordt bovendien een school ‘in het groen’. Zowel de speelplaats als de omgeving rondom het gebouw worden van beplanting voorzien.

Voor de gevelafwerking voorzien de architecten wit sierpleister en een plint in kleurrijke tegels en geven ze het geheel zo een erg frisse en luchtige uitstraling

De afbraak van het oude gebouw startte in het voorjaar 2019 en de bouwwerken gaan aansluitend van start. Als alles volgens plan verloopt, nemen de leerlingen, juffen en meesters vanaf september 2020 hun intrek in de nieuwe Duinpieper.

Renders:  © HASA-architecten

Meer weten over dit project?