De Kleine Wereld - Ravels
Projectnaam: 
De kleine wereld
Bouwheer: 
Gemeente Ravels
Architect: 
architectenbureau PEETERS, VAN GILS & VERDONCK
Aannemer: 
THV Basisschool Ravels (Van Roey – Artem)
Groepsbedrijven: 
Artem
Oplevering: 
juli 2020
Ligging: 
Ravels
Oppervlakte: 
4.300m2 gebouwen + 725 m2 parking
Sector: 
Onderwijs

Nieuwe gemeentelijke basisschool: een grootse dorpsschool

Ravels

Groep Van Roey bouwt in Ravels een schoolgebouw waarin hedendaags onderwijs gegeven kan worden én dat bijdraagt aan het welbevinden van leerkrachten en leerlingen. Artem haalde dit project binnen en werkt voor de uitvoering samen met Van Roey.

De huidige oude schoolgebouwen en containerklassen worden volledig afgebroken. In de plaats komt een splinternieuwe ‘school van de toekomst’: modern, energiezuinig en voorzien van de allernieuwste technologie. Ondanks de beperkte grondoppervlakte (4.300 m2) zal de nieuwe school maar liefst 27 klaslokalen hebben voor 450 leerlingen, een turnzaal, twee speelplaatsen en een parkeerterrein. Uit noodzaak wordt dus vooral in de hoogte gebouwd. In het ontwerp van architectenbureau PEETERS, VAN GILS & VERDONCK wordt elke meter maximaal benut. Een mooi voorbeeld daarvan is de tweede (gedeeltelijk overdekte) speelplaats op de eerste verdieping, die rust op stevige kolommen.

De 10 klassen voor de kleuters worden verzameld rond een gezamenlijke speelruimte, zodat voldoende spelaanbod kan worden verschaft. De 12 klassen van de lagere school bevinden zich aan weerszijden van een open leercentrum, zodat klasoverschrijdend gewerkt kan worden.

Niet enkel de school en turnzaal worden door Artem gebouwd. Ook de buitenaanleg (fietsenstalling en parking) maken deel uit van dit bouwproject. De nieuwe basisschool zou op 1 september 2020 in gebruik genomen worden.

Meer lezen over dit project?