De Linde - Zoersel
Bouwheer: 
De Linde Vastgoed nv
Architect: 
Omgeving cvba
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Oplevering: 
2014
Ligging: 
Zoersel
Oppervlakte: 
2.315 m²
Sector: 
Wonen

Een thuis bouwen in Zoersel 

Zoersel

Vroeger hadden veel dorpen een lindeboom. Daaronder vonden feesten plaats, zoals een huwelijk of meifeest. In Zoersel kwam een einde aan deze mooie traditie toen de boom geveld moest worden. Waar de linde vroeger stond, beeldhouwde Pol Van Esbroeck een nieuwe boom met 85 figuren uit Zoersel op de stam.

Maar er is meer. De Linde is een nieuwbouwproject pal in het centrum van Zoersel, net achter de nieuwe bibliotheek, in een rustig binnengebied. Het is er rustig wonen met tegelijk alle dagdagelijkse voorzieningen direct in de buurt. Centraal in het bouwblok is een aangename gemeenschappelijke tuin. Bovendien beschikken alle woningen over een ruime, private buitenruimte.

Een voet- en fietspad maakt de verbinding tussen het centrum en de woonwijk achter de residentie. De site werd ontworpen met veel aandacht voor ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid. Elke unit onderscheidt zich door de indeling, de ligging en oriëntatie. De afwerking is perfect, de materialen zijn mooi en kwalitatief. In combinatie met de grote ramen en flink wat lichtinval genieten de bewoners van extra veel wooncomfort.