De Nieuwe Dokken - Gent
Bouwheer: 
Schipperskaai Development (Van Roey Vastgoed - Caaap)
Architect: 
Stéphane Beel, BLAF architecten, Onix architecten, DENC!-STUDIO, MAAT-ontwerpers
Aannemer: 
THV Van Roey - Algemene Bouw Maes - Artes - Depret
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Algemene Bouw Maes
Ligging: 
Gent
Oppervlakte: 
56.780 m²
Sector: 
Wonen

Een bruisende buurt aan het water

Gent

Het noorden van Gent ondergaat een ware metamorfose. Onder andere het stadsdeel Oude Dokken, een spil in de industriële geschiedenis van de stad, krijgt een nieuwe bestemming. Het woon- en leefproject De Nieuwe Dokken, aan de oostzijde van het Handelsdok, is een van de eerste realisaties rondom de dokken. Er komen ongeveer 400 nieuwe woningen voor Gentenaars van alle leeftijden.

De Nieuwe Dokken ligt aan de Schipperskaai, met de Bataviabrug als verbinding met de binnenstad en met de betoncentrale en de kranen als bakens. De hele zuidwestgevel kijkt uit over het water. Bewoners kunnen er genieten van een ontspannende wandeling in de namiddagzon of ’s avonds bij zonsondergang.

Een buurt bestaat natuurlijk uit meer dan enkel woningen. Er zal vanalles te beleven zijn langs de kade, bij lokale handelaars, een brasserie, broodjeszaak, kantoren... Er komen ook verschillende openbare voorzieningen (zoals een kinderdagverblijf, buitenschoolse kinderopvang en basisschool ) en talloze recreatiemogelijkheden (zoals wandelpromenades, wijkparken en speeltuigen).

Wie liever gaat shoppen in de historische binnenstad steekt makkelijk de dokken over via de handige voetgangers- en fietsbruggen.

Bekijk de volgende artikels:

Tweede fase van start (Made in Oost-Vlaanderen)
Afvalwater en compost verwarmen nieuwe wijk met 400 woningen in Gent (De redactie)
Uniek: nieuwe Gentse wijk met 400 woningen verwarmt met gft-resten en afvalwater (Het Laatste Nieuws)