Deloitte - The Loop - Gent
Bouwheer: 
Banimmo
Architect: 
Arch & Teco Architecture and Planning
Groepsbedrijven: 
Algemene Bouw Maes
Oplevering: 
2015
Ligging: 
Gent
Oppervlakte: 
7.400 m²
Sector: 
Kantoor

Deloitte - The Loop

Gent

‘The Loop’ is een strategische stedelijk project, een vernieuwd stadsdistrict voor de stad Gent. Het ligt in Sint-Denijs-Westrem waar ook Flanders Expo en IKEA gevestigd zijn. Er is plaats voor woningen, groen, winkels, vrije tijd en kantoren.

Eén van de bedrijven die er zich gevestigd heeft is Deloitte. Deze sleutel-op-de-deur opdracht bestaat uit een funderingsplaat op palen, een halfopen parking, een gelijkvloers en zes verdiepingen. In totaal gaat het om zes bovengrondse verdiepingen met 7.400 vierkante meter kantoorruimte en 160 parkeerplaatsen, deels ondergronds. Verder zijn er een mooie seminarie- en conferentieruimte.

De bouwheer en architect kozen samen voor een moderne uitstraling, een open inrichting en een optimale lichtinval. Daarnaast was er oog voor een hedendaagse en zelfs vooruitstrevende, duurzame kwaliteit. Het gebouw behaalde het BREEAM ‘very good’ certificaat. Als kers op de taart werd voor de gevel de passiefnorm behaald. De constructie werd afgewerkt met traditioneel gemetselde gevels.

Aan de voorzijde van het gebouw werd een aanplanting met struiken en groen bovenop het parkingvolume voorzien. Langs de westzijde van het gebouw is er een brede groene strook, ingericht als nat grasland en voorzien van een natuurlijke vijver. Deze doet dienst als infiltratie van het regenwater, afkomstig van de nieuwe verharde oppervlaktes.

Meer lezen over dit project?

Persbericht website.

Made in Oost-Vlaanderen