Dorpskern - Wilsele-Putkapel
Projectnaam: 
Wilsele Oase
Bouwheer: 
Van Roey Vastgoed
Architect: 
RE-ST Architecten
Aannemer: 
Groep Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Architon
Oplevering: 
2019
Ligging: 
Wilsele-Putkapel
Oppervlakte: 
1950 m² (ondergrond) + 4400m2 (bovengrond)
Sector: 
Wonen

Herontwikkeling dorpskern

Wilsele-Putkapel

In de Leuvense gemeenteraad van april 2016 werd de PPS-overeenkomst goedgekeurd voor de herontwikkeling van de zwembadsite in Wilsele, een deelgemeente van de stad Leuven. Dankzij de samenwerking tussen de stad Leuven, Sportoase en Van Roey Vastgoed heeft Wilsele een volwaardig centrum gekregen waar het aangenaam is om te wonen, winkelen en ontspannen.

Naast het nieuwe Sportoasecomplex van Wilsele werden appartementen en handelsruimtes rond een eigentijdse, sfeervolle binnentuin gebouwd. Het project telt 33 appartementen in vier afzonderlijke gebouwen met telkens één, twee of drie slaapkamers. Alle appartementen kijken uit op de gemeenschappelijke binnentuin, waarbij gelijkvloerse wooneenheden ook nog over een eigen tuin beschikken. De collectieve tuin is het hart van deze woonomgeving en zorgt er ook voor dat er in elk gebouw veel daglicht binnen stroomt.

Dankzij een doorgedreven isolatie en zonnepanelen is elke woonst op de site duurzaam. Per appartement is er een ondergrondse parking en de bewoners beschikken ook over een ruime, collectieve fietsenberging.

Sportoase en Van Roey Vastgoed ontwikkelden niet zomaar een nieuw zwembad- en wooncomplex, maar creëerden samen een nieuw kloppend hart voor Wilsele, een plek die de dorpskern een nieuw elan gegeven heeft . Dit project draagt - samen met de aanpak van de omliggende publieke ruimte -  bij tot een sportiever en aangenamer leven in Wilsele.

Meer lezen over dit project? Dat kan op de website van de stad Leuven en de website van de architect.