Drukkerij De Melle - Turnhout
Bouwheer: 
Drukkerij De Melle
Architect: 
Architects in Motion
Aannemer: 
vanhout.pro
Groepsbedrijven: 
vanhout.pro bouw
Oplevering: 
fase 1 in 2013 & fase 2 in 2020
Ligging: 
Turnhout
Sector: 
Industrie

Drukkerij De Melle

Turnhout

Drukkerij De Melle in Turnhout is gespecialiseerd in het drukken van farmaceutische bijsluiters en van spelregels voor de gezelschapsspelen van Cartamundi. Farmaceutische bijsluiters moeten beantwoorden aan een aantal wettelijke bepalingen. Vooral het samenvouwen van deze bijsluiters is een specialiteit. Momenteel verschaft het bedrijf werk aan meer dan 40 werknemers.

Drukkerij De Melle werkt voor de realisatie van haar bedrijfsruimten en kantoren graag samen met vanhout.pro. In 2013 stond het in voor de uitbreiding van de bestaande drukkerij. Er moesten 2 industriehallen gebouwd worden voor de afwerkingsafdeling en de bijhorende magazijnen.

Specifiek aan dit gebouw was dat er enkel noorderlicht binnen mocht komen, omdat zuiderlicht te veel invloed heeft op het drukwerk. Noorderlicht daarentegen is egaal licht, vrij van slagschaduwen, overhitting en verbinding.

De bestaande drukkerij werd uitgebreid met een magazijn, een logistiek gedeelte en een productiegedeelte. Deze nieuwbouw werd achter het bestaande gebouw gerealiseerd. Het nieuwe industriële gebouw bestaat uit een betonnen constructie van kolommen met daarop houten gelamelleerde liggers van 30 meter. Het gebouw kreeg een sheddak (zaagdak), waarbij de schuine glazen wand, het steilste vlak, naar het noorden gericht is om de meest gelijkmatige lichtinval te verkrijgen.

Meer beelden? Kijk eens op de site van de architect.