EVONIK - combigebouw - Antwerpen
Projectnaam: 
Evonik
Bouwheer: 
Evonik Antwerpen nv
Architect: 
Evolta
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Staalbeton
vanhout.pro interieur
Oplevering: 
2021
Ligging: 
Antwerpen
Sector: 
Industrie
Kantoor

EVONIK - combigebouw

Antwerpen

Evonik is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie. Het produceert grondstoffen voor onder meer autobanden, bleekmiddelen en milieuvriendelijke herbiciden. Met 11 productie-eenheden en meer dan duizend medewerkers behoort Evonik Antwerpen tot de grootste vestigingen van het concern. In Antwerpen worden producten voor een brede waaier aan toepassingen gemaakt waaronder grondstoffen voor siliconen voor de elektronicamarkt, additieven voor dierenvoeding en componenten voor coatings.

In het najaar van 2019 werd gestart met de bouw van het nieuwe "combigebouw" van Evonik. In dit complex zullen de brandweerkazerne, de medische dienst, de afdeling logistiek en de bewaking gehuisvest worden.

Evonik zet in op comfort en welzijn. De keuze voor het koelen en verwarmen aan de hand van ventiloconvectoren is daar een goed voorbeeld van.

Evolta staat in voor het architecturale ontwerp en de technische studies van het gebouw. Van Roey neemt de ruwbouw, de wind- en waterdichting alsook de afwerking van het kantoor voor zijn rekening. Ook de wagenhal wordt door Van Roey voorzien. Staalbeton levert de prefab betonnen trappen en dorpels alsook het wapeningsstaal. Voor het vast meubilair zal een bestelling geplaatst worden bij vanhout.pro.

De oplevering van het nieuwe gebouw is voorzien voor begin 2021.

  • Meer lezen? : website Evolta nieuws
  • Copyright beelden: Evolta