EVONIK - combigebouw - Antwerpen
Projectnaam: 
Evonik
Bouwheer: 
Evonik Antwerpen nv
Architect: 
Evolta
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Staalbeton
Oplevering: 
2021
Ligging: 
Antwerpen
Sector: 
Industrie
Kantoor

EVONIK - combigebouw

Antwerpen

Evonik is één van de wereldmarktleiders in speciaalchemie. Het produceert grondstoffen voor onder meer autobanden, bleekmiddelen en milieuvriendelijke herbiciden. Met 11 productie-eenheden en meer dan duizend medewerkers behoort Evonik Antwerpen tot de grootste vestigingen van het concern. In Antwerpen worden producten voor een brede waaier aan toepassingen gemaakt waaronder grondstoffen voor siliconen voor de elektronicamarkt, additieven voor dierenvoeding en componenten voor coatings.

In het najaar van 2019 werd gestart met de bouw van het nieuwe "combigebouw" van Evonik en de oplevering van het gebouw gebeurde begin 2021. Evolta stond in voor het architecturale ontwerp en de technische studies van het gebouw. Van Roey nam de ruwbouw, de wind- en waterdichting alsook de afwerking van het kantoor voor zijn rekening. Ook de wagenhal werd door Van Roey voorzien. Staalbeton leverde de prefab betonnen trappen en dorpels alsook het wapeningsstaal. Voor het vast meubilair werd een bestelling geplaatst bij vanhout.pro.

Evonik zette in op comfort en welzijn. De keuze voor het koelen en verwarmen aan de hand van ventiloconvectoren is daar een goed voorbeeld van. In het moderne complex zijn de brandweerkazerne, de medische dienst, de afdeling logistiek en de bewaking gehuisvest

  • Meer weten? : artikel over inhuldiging in mei 2021 en website Evolta nieuws
  • Copyright renders buitenkant gebouw: Evolta