Fides Invest - Zilverkwartier - Berchem
Projectnaam: 
Fides Zilverkwartier
Bouwheer: 
Fides invest
Architect: 
FVWW - Frederic Vandoninck Wouter Willems architecten
Aannemer: 
TM Van Roey - Artem
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Artem
Oplevering: 
2022
Ligging: 
Berchem
Oppervlakte: 
13.500 m2 /excl. ondergrondse garage
Sector: 
Parking
Retail
Wonen

Fides Invest - Zilverkwartier

Berchem

Het Zilverkwartier is een residentieel woonproject. Een bruisende, groene woonwijk in volle ontwikkeling op een ideale locatie: op de grens van Berchem en Mortsel, vlakbij het centrum van Antwerpen. Een dynamische wijk waar men kan wonen, werken en winkelen.

Een geolied bouwteam

De opdrachtgever bepaalde zowel het budget als de succesfactoren en koos voor Artem als aannemer. Dankzij haar kennis van het bouwproces en van de financiële impact van bepaalde keuzes, biedt Artem technisch hoogstaande oplossingen binnen het beschikbare budget. Zo was er, bijvoorbeeld, het advies betreffende de bouwput. Daarin moest rekening gehouden worden met meerdere uitdagende omstandigheden zoals de beperkte ruimte en het hoge grondwaterpeil.

Een bouwteam bestaande uit de bouwheer, de architect en de uitvoerders werkt nauw samen in alle fasen van het bouwproject. Artem staat hierbij in voor het technisch optimaliseren van de werf om zo de ambitieuze planning te handhaven en de doorlooptijd te garanderen.

Een dynamische wijk

In totaal komen er  82 wooneenheden op de site waaronder enkele prachtige penthouses en slim ingerichte gezinswoningen. De blikvanger van dit nieuwbouwproject is een toren van 8 verdiepingen waarvan de bewoners toegang krijgen tot een gemeenschappelijke daktuin en dat vanuit verschillende inkomhallen.

Op het gelijkvloers wordt een supermarkt geïntegreerd die maakt dat wonen, werken en winkelen hand in hand zullen gaan in deze nieuwe wijk. Twee ondergrondse parkeerlagen zullen zorgen voor de nodige parkeervoorzieningen met in totaal 252 parkeerplaatsen.

Een staaltje duurzame stadsontwikkeling

Het Zilverkwartier is een duurzame ontwikkeling met groendaken en zonnepanelen. Het project gebruikt ook het warmtenet dat de restwarmte van Agfa-Gevaert benut. Verder komen er 26 laadpalen voor elektrische voertuigen. Ten slotte worden er ook bijna 300 fietsstaanplaatsen met 10 laadpunten voor fietsen voorzien.

Het Zilverkwartier zal in de eerste helft van 2022 opgeleverd worden.

Meer lezen?

Copyright beelden: Frederic Vandoninck Wouter Willems Architecten