Fides - Zilverkwartier - Berchem
Projectnaam: 
Fides Zilverkwartier
Bouwheer: 
Fides Construct BVBA
Architect: 
FVWW - Frederic Vandoninck Wouter Willems architecten
Aannemer: 
Artem
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Artem
Oplevering: 
2022
Ligging: 
Berchem
Oppervlakte: 
13.500 m2 /excl. ondergrondse garage
Sector: 
Parking
Retail
Wonen

Fides - Zilverkwartier

Berchem

Het Zilverkwartier is een residentieel woonproject. Een bruisende, groene woonwijk in volle ontwikkeling op een ideale locatie: op de grens van Berchem en Mortsel, op een boogscheut van het centrum van Antwerpen.

Een toren van 8 verdiepingen vormt het gezicht van dit nieuwbouwproject waarin 82 appartementen ondergebracht zullen worden. Het Zilverkwartier is een duurzame ontwikkeling met groendaken, zonnepanelen en laadpalen voor elektrische voertuigen en fietsen. Dankzij de verschillende inkomhallen bereik je gemakkelijk de centrale, gemeenschappelijke daktuin.

In de nieuwe wijk zal men kunnen wonen, werken en winkelen. Op het gelijkvloers wordt een supermarkt in het gebouw geïntegreerd.

Twee ondergrondse parkeerlagen zorgen voor de nodige parkeervoorzieningen voor de supermarkt en de bewoners. In totaal komen daar 252 parkeerplaatsen en 26 laadpalen voor wagens. Er worden ook bijna 300 fietsstaanplaatsen met in totaal 10 laadpunten voor fietsen voorzien.

Op vlak van duurzaamheid wordt momenteel onderzocht of het project gekoppeld kan worden aan het warmtenet dat de restwarmte van Agfa-Gevaert benut. Het Zilverkwartier zal in de eerste helft van 2022 opgeleverd worden.

Meer lezen?

Website project door Fides.

Website architect.

Filmpje YouTube.

Copyright beelden: Frederic Vandoninck Wouter Willems Architecten