Fides - Zilverkwartier - Berchem
Projectnaam: 
Fides Zilverkwartier
Bouwheer: 
Fides Construct BVBA
Architect: 
FVWW - Frederic Vandoninck Wouter Willems architecten
Aannemer: 
TM Van Roey - Artem
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Artem
Oplevering: 
2022
Ligging: 
Berchem
Oppervlakte: 
13.500 m2 /excl. ondergrondse garage
Sector: 
Parking
Retail
Wonen

Fides - Zilverkwartier

Berchem

Het Zilverkwartier is een residentieel woonproject. Een bruisende, groene woonwijk in volle ontwikkeling op een ideale locatie: op de grens van Berchem en Mortsel, vlakbij het centrum van Antwerpen. In de nieuwe wijk zal men kunnen wonen, werken en winkelen. Het project krijgt vorm dankzij een bouwteam bestaande uit de bouwheer, de architect en de uitvoerders. Deze partijen werken nauw samen in alle fasen van het bouwproject.

De opdrachtgever bepaalde het budget en de succesfactoren en koos voor Artem als aannemer. Dankzij haar kennis van het bouwproces en van de financiële impact van bepaalde keuzes, kan Artem technisch hoogstaande oplossingen aanbieden binnen het beschikbare budget.  Zo was er, bijvoorbeeld, het advies betreffende de bouwput waarbij rekening moest gehouden worden met uitdagende omstandigheden zoals de beperkte ruimte en het hoge grondwaterpeil. Verder staat Artem in voor het technisch optimaliseren van de werf om zo de doorlooptijd te garanderen en de ambitieuze planning te handhaven.

Het gezicht van dit nieuwbouwproject is een toren van 8 verdiepingen waarin 82 appartementen ondergebracht zullen worden. Dankzij de verschillende inkomhallen bereik je gemakkelijk de centrale, gemeenschappelijke daktuin.

Op het gelijkvloers wordt een supermarkt in het gebouw geïntegreerd. Twee ondergrondse parkeerlagen zorgen voor de nodige parkeervoorzieningen voor de supermarkt en de bewoners. In totaal komen daar 252 parkeerplaatsen en 26 laadpalen voor wagens. Er worden ook bijna 300 fietsstaanplaatsen met in 10 laadpunten voor fietsen voorzien.

Het Zilverkwartier is een duurzame ontwikkeling met groendaken, zonnepanelen en laadpalen voor elektrische voertuigen en fietsen. Op vlak van duurzaamheid wordt nog onderzocht of het project gekoppeld kan worden aan het warmtenet dat de restwarmte van Agfa-Gevaert benut.

Het Zilverkwartier zal in de eerste helft van 2022 opgeleverd worden.

Meer lezen?

Copyright beelden:

  • FVWW - Frederic Vandoninck Wouter Willems Architecten
  • Render luchtbeeld: Gabari