Fluxys-LNG - Zeebrugge
Bouwheer: 
Fluxys LNG nv
Architect: 
Abetec Ingenieurs & Vlassenhout
Aannemer: 
Algemene Bouw Maes
Groepsbedrijven: 
Algemene Bouw Maes
Oplevering: 
2016
Ligging: 
Zeebrugge
Sector: 
Industrie

Optimalisatie LNG-terminal

Zeebrugge

Fluxys verzorgt de infrastructuur voor een veilig transport van aardgas binnen Europa. De LNG-terminal (Liquefied Natural Gas of vloeibaar aardgas) in de haven van Zeebrugge vormt daartoe een belangrijke schakel. Hier heeft Algemene Bouw Maes de oude parkings en loods omgetoverd tot een ruim magazijn en nieuwe kantoren. 

Deze nieuwbouw is uniek aangezien de site zich volledig in zee én in een explosieve zone bevindt. Combineer die uitzonderlijke werfomgeving met strikte veiligheidseisen en onvoorspelbare weersomstandigheden en het wordt snel duidelijk dat het werfteam voor flinke uitdagingen stond. Zo was gsm-gebruik op de werf verboden en was er een strikte procedure om de werf te betreden en te verlaten.

De werfleider van Algemene Bouw Maes heeft dit alles nauwgezet opgevolgd en was ook continu aanwezig als aanspreekpunt voor Fluxys en de onderaannemers. Hij zorgde er ook voor dat de verbouwing in twee fases kon gebeuren zodat er altijd een deel in gebruik bleef, zonder dat dat de werken hinderde.

"Waarom Fluxys voor Algemene Bouw Maes koos? Door de competitieve prijs en het uitgebreide voortraject waarin de visie, het team en de werkwijze uit de doeken werden gedaan. We kiezen er bewust voor om steeds een verantwoordelijke (werf- of projectleider) ter plaatse te hebben om snel en accuraat te kunnen ingrijpen in geval van onvoorziene situaties. - Carine Drumont - directeur Algemene Bouw Maes "