Garage Barto - Turnhout
Bouwheer: 
Bartoo bvba
Architect: 
AP/ART architecten bvba
Aannemer: 
vanhout.pro
Oplevering: 
2015
Ligging: 
Turnhout
Sector: 
Retail

Duitse degelijkheid met een aantrekkelijk design

Turnhout

Een nieuwe wagen kopen kan ook op een creatieve manier. Zo word je bij Garage Barto meteen met een roltrap naar de eerste verdieping gebracht. Hierdoor heb je niet alleen een mooi overzicht op alle jonge tweedehandswagens op de begane grond, maar stijgt de verwachting naarmate je de nieuwe wagens nadert op de verdieping.

Niet alleen de roltrap geeft de garage een Amerikaanse flair, ook de ruimte zelf werd heel groots opgevat. Het gebouw oogt eerder sober aan de buitenzijde maar de binnenafwerking, deel van onze opdracht, tilt het geheel naar een hoog niveau. Er werd dan ook een gerenommeerd binnenhuisarchitect aangetrokken. Zo wordt het bezoek aan deze garage een totaalbeleving.

De garage bestaat uit een kelder, een bandenopslag, een magazijn, een werkplaats met 26 bruggen en een toonzaal van meer dan 3500 m2.

Voor dit nieuwbouwproject stond vanhout.pro in voor de volledige ruwbouw en afwerking. Op minder dan één jaar tijd diende het project opgeleverd te zijn, een strakke deadline die enkel werd gehaald dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen.

Op 12 juni 2014 werd de garage feestelijk in gebruik genomen.