HistoGeneX - Antwerpen
Bouwheer: 
HistoGeneX
Architect: 
Studio 11-architecten
Aannemer: 
vanhout.pro bouw
Oplevering: 
2017
Ligging: 
Antwerpen
Sector: 
Kantoor

State-of-the-art bouwproject

Antwerpen

HistoGeneX is een organisatie die zich richt op onderzoek naar kanker. Het bedrijf werd in 2001 opgericht door Dr. Mark Kockx (CEO) en Prof. Dirk Hendriks (CFO) en heeft momenteel vestigingen in Antwerpen en Chicago.

Prof. Dirk Hendriks: “Dankzij het succes van HistoGeneX werd het tijd voor een nieuw kantoor annex laboratorium. Aangezien ongeveer 25% van het bouwvolume high tech laboratoria zijn, was het belangrijk om een goede partner te vinden. vanhout.pro kon ons overtuigen met hun referenties en hun professionele aanpak.”

Marc Bernaerts, voormalig CEO vanhout.pro vult aan: “Er werd gekozen voor een bouwteamformule zodat er maximaal beroep kan gedaan worden op de expertise van alle partijen om het project binnen het vooropgestelde budget en de timing te realiseren.”

Dat bij een innovatief bedrijf als HistoGeneX een modern gebouw hoort, spreekt voor zich. Architect Patrick Verhamme (STUDIO 11) tekende een intrigerend gebouw van 4200 m². Zo is de basis van de kelder en het gelijkvloers een cirkel. De verdiepingen zijn gelijkzijdige driehoeken met driezijdig naar buiten uitgebogen gevels, zodanig dat de hoekpunten van de driehoek (normaal 60°), hoeken vormen van 90 graden.

Ontdek hier de reportages die in de pers verschenen over de opening: