Hof Van Roey - Rijkevorsel
Projectnaam: 
Hof Van Roey
Bouwheer: 
Van Roey Vastgoed
Architect: 
BULK architecten
Aannemer: 
Groep Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Oplevering: 
2017
Ligging: 
Rijkevorsel
Sector: 
Wonen

Een nieuw begin

Rijkevorsel

Na de verhuis naar het nieuwe hoofdkantoor, was het tijd voor een nieuw hoofdstuk voor de voormalige site van Van Roey in het centrum van Rijkevorsel.

Het resultaat is het woonproject Hof Van Roey. De naam is een waarderende knipoog naar het verleden maar verder onderging de site een heuse gedaantewisseling met de bouw van acht woningen, verschillende 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen, een penthouse, een commerciële ruimte, een ondergrondse parking en een gemeenschappelijk groene zone. De verschillende schaalgroottes van de wooneenheden zorgen voor een gezonde, verrijkende sociale mix.

Hof Van Roey is dan ook een project op mensenmaat. Door de keuze voor een ondergrondse parkeergarage bijvoorbeeld ontstond er plaats voor de groene binnenzone. Alle woningen op de gelijkvloerse verdieping hebben een eigen zuidelijk gerichte privétuin, met bovendien directe toegang tot een gemeenschappelijk tuinpad. Dat pad leidt naar een gemeenschappelijke tuin, waarvan alle bewoners gebruik kunnen maken.

Doorheen heel het project werd ook veel belang gehecht aan duurzaamheid. Hof Van Roey voldoet vandaag al aan de Vlaamse BEN-norm ('bijna energieneutraal') voor nieuwbouwwoningen die pas vanaf 2021 verplicht wordt. Er is een gemeenschappelijke stookplaats en zonneboiler voorzien.

De groendaken bieden op verschillende manieren een meerwaarde. Ze zijn niet alleen esthetisch, economisch voordelig en ecologisch maar verbeteren ook het wooncomfort. Dankzij hun isolerende functie blijft de warmte in de winter immers beter binnen en is het in de zomer comfortabel koel.

De gevels werden opgetrokken in rode Kempische baksteen. De keuze voor lokale materialen zorgt voor een duidelijke, directe verbinding met de omgeving. Bovendien creëren we lokale werkgelegenheid en vermijden we onnodig transport.