Hoofdkantoor Argenta - Antwerpen
Projectnaam: 
Hoofdkantoor Argenta
Bouwheer: 
Investar
Architect: 
E. Lenders & Partners
Aannemer: 
Groep Van Roey
Investeerder: 
Investar
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2020
Ligging: 
Antwerpen
Sector: 
Kantoor

Argenta kiest voor kantoor op maat van de toekomst

Antwerpen

Argenta, een bank voor hypotheken, sparen en verzekeren, is al 60 jaar een vaste waarde in het Belgische bankenlandschap. Dankzij het succes van de bank, groeide het personeelsbestand de laatste tijd aanzienlijk. Argenta bouwt immers verder aan de toekomst. Vanaf 2020 willen Investar (de eigenaar en bouwheer) en Argenta aan alle Argenta-medewerkers een vernieuwde, aangename, inspirerende en groene werkomgeving aanbieden. En dit op 1 plaats: de historische Argenta-site gelegen in het centrum van Antwerpen tussen de Belgiëlei en de Van Diepenbeeckstraat

Voor familiebedrijven Van Roey en Argenta is het de eerste samenwerking.  We werden als groep uitgedaagd om een inspirerende toekomstvisie op kantoren neer te zetten. Onze visie op leefbare, duurzame, flexibele en slimme werkomgevingen waar de mens centraal staat, bleek perfect te beantwoorden aan de verwachtingen.

Typisch voor Argenta is de familiale sfeer en een bedrijfscultuur gekenmerkt door eenvoud, menselijkheid, openheid en duurzaamheid. Die waarden komen ook zeer duidelijk terug in het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor dat wordt opgevat als hét visitekaartje van de Argenta-bedrijfscultuur.

De opdracht bestaat uit een grondige renovatie in combinatie met een nieuwbouw, die zal ingepast worden tussen twee bestaande gebouwen. Het ontwerp met een eenduidige stijl integreert perfect in de bestaande buurt zonder te willen overheersen. Het gebruik van natuursteen voor alle gevels zorgt voor een visuele verbondenheid, zonder afbreuk te doen aan de eigenheid en geschiedenis van elk gebouw apart.

In het kantoor van de toekomst zal er ruimte te zijn voor meer dan werken alleen. Elkaar ontmoeten is minstens net zo belangrijk. Daarom besliste Argenta om op het gelijkvloers geen werkplekken in te richten maar radicaal te kiezen voor centrale ontmoetingsruimten in verschillende sferen. Dit resulteert in een dorpsplein waar ontmoeten, samenwerken en ontspanning mogelijk zijn.