Huize Eyckerheyde - Bornem
Bouwheer: 
VZW Huize Eyckerheyde
Architect: 
de Jongh - Bierwerts architecten en SAN-CMU architecten
Aannemer: 
Artem
Groepsbedrijven: 
Artem
Oplevering: 
2020
Ligging: 
Bornem
Sector: 
Wonen
Zorg

Huize Eyckerheyde

Bornem

Bouwen met mensen

In 2020 bouwde Artem mee aan de uitbreiding van Huize Eyckerheyde, een gezinsvervangende voorziening voor volwassenen en jongeren met een ernstig-diep verstandelijke handicap en bijkomende ondersteuningsnoden. Huize Eyckerheyde streeft ernaar een tweede thuis te zijn voor hen. Het ontwerp van de 34 nieuwe kamers met sanitair en de moderne leefruimten werd getekend vanuit die visie.

Vlot geschakeld

Dat Artem zich aansluit bij die visie bewijst dit project. De aannemer werd gevraagd het project over te nemen van een concullega en slaagde erin om de verdere bouw, afwerking en oplevering binnen de voorziene tijd te verwezenlijken. Een mooi voorbeeld van hoe ‘bouwen met mensen’ ook echt uitgedragen wordt in de dagelijkse werking van het aannemersbedrijf.

Totaalproject

Naast de bouw van kamers, leefruimten en sanitair, voorzag Artem ook een deel van de buitenaanleg. Zo was er de aanleg van een asfaltweg, terrassen met luifels en hekwerk. Er werd ook een wadi of kunstmatige glooiing gemaakt. Die zorgt er bij hevige regenval voor dat overtollig regenwater in de bodem infiltreert en niet wordt afgevoerd.

Meer weten over dit project?