IOK - Geel
Bouwheer: 
IOK nv
Architect: 
HUB Architecten cvba en Architectenbureau Archiles
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2014
Ligging: 
Geel
Oppervlakte: 
8.027 m²
Sector: 
Kantoor

Hoofdkantoor IOK speerpunt nieuw wetenschapspark

Geel

Gevestigd aan een belangrijke verkeersrotonde in Geel, is het nieuwe hoofdkantoor van IOK prominent aanwezig. Het project kadert bovendien in een masterplan voor het nieuwe wetenschapspark, dat zal bestaan uit een selectie van eenvoudige gebouwen, rijk aan karakter.

Opvallend aan het IOK-hoofdkantoor is de volledige houten gevelbekleding en de ritmische herhaling van de talrijke ramen. Binnen valt voornamelijk de aanpasbaarheid van de verschillende ruimtes op.

De opdracht voor dit kantoorgebouw werd verworven in een Design & Build opdracht. Het gebouw met prachtige houten gevelafwerking werd ontworpen door HUB architecten en uitgevoerd door Van Roey. De inrichting van het interieur werd verzorgd door vanhout.pro. Het geheel vormt de geslaagde vertaling van een commercieel project in een eerder landelijke omgeving. Geel heeft er een nieuwe landmark bij.

Duurzaamheid

Er werd gekozen voor een gebouw op maat van de toekomst met hoge eisen naar duurzaamheid. Niet alleen resulteert dit in een laag energieniveau, ook de gekozen materialen dragen  hiertoe bij. De energievoorziening gebeurt via een koude-warmteopslag-installatie gecombineerd met een warmtepomp, betonkernactivering en regenwaterrecuperatie.