K-Tower - Kortrijk
Bouwheer: 
THV Van Roey Vastgoed - Koramic Real Estate
Architect: 
Samyn and Partners bvba
Aannemer: 
Van Roey – Algemene Bouw Maes
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Algemene Bouw Maes
Oplevering: 
2017
Ligging: 
Kortrijk
Oppervlakte: 
9.571 m² bovengronds I 4.368 m² ondergronds
Sector: 
Wonen

Panoramisch wonen

Kortrijk

K-Tower is ontworpen door om de vitaliteit en de creativiteit van de regio uit te drukken. Het originele ontwerp komt van Philippe Samyn. Dit hypermodern appartementsgebouw heeft met zijn 21 verdiepingen de skyline van Kortrijk voorgoed veranderd. K-Tower werd gebouwd onder het motto panoramisch wonen met een geweldig uitzicht over de stad.

De woontoren telt 64 luxeappartementen en op de bovenste verdieping bevindt zich een exclusief penthouse met 360° panoramisch uitzicht.

Uniek aan dit gebouw is de prachtige gevel. De gevelbekleding bestaat uit een combinatie van witte, reflecterende en spiegelende beplating. Hierdoor gaat de woontoren mooi op in de omgeving. Daarnaast geven de metalen terrassen met harthouten vloer en borstwering uit geperforeerde plaat een opvallend karakter aan het gebouw. De terrassen zijn dan ook een unieke troef van de nieuwe toren. Ze zijn ruim opgevat en verspringen over elke bouwlaag, zodat voor alle bewoners zowel het licht als het zicht te allen tijde optimaal gevrijwaard blijven en mensen kunnen genieten van een adembenemend uitzicht.

Om wooncomfort en rust te garanderen is bijzondere aandacht besteed aan akoestiek, brand- en inbraakveiligheid en toegangscontrole.

De K-Tower ziet er niet enkel van buiten zeer vernieuwend uit. In de lobby van de K-Tower is een kunstwerk van Georges Meurant aangebracht van ruim 91m². Klik hier om de sfeerbeelden te bekijken..

Meer lezen over dit project?

  • De bouw van de K-Tower en de afbraak van de Collegetoren werden in Kortrijk van nabij opgevolgd. Bekijk hier de reportage over de voormalige internaatstoren.
  • Wout Maddens, schepen van bouw en wonen deelde in de nieuwsbrief “Bouwstenen voor Kortrijk” een leuk artikel over de tijdelijke Twin Towers in Kortrijk met een mooi overzicht van de verschillende hoge gebouwen in de stad.
  • Lees ook het artikel van Het Laatste Nieuws en Made in Oost-Vlaanderen.

 

Staalbeton: levering en plaatsing van wapeningsstaal en diverse prefabelementen (wanden, balken, kolommen en allerlei maatwerk).

Architon: grijze binnentrappen

Beelden: copyright Samyn&Partners (fotografie) en Polygon Graphics (renderings)