Kantoorgebouw The Loop - Sint-Denijs-Westrem
Bouwheer: 
Banimmo
Architect: 
Arch & Teco Architecture and Planning
Aannemer: 
Algemene Bouw Maes
Oplevering: 
2015
Ligging: 
Sint-Denijs-Westrem
Oppervlakte: 
7.400 m²
Sector: 
Kantoor

The Loop - een state-of-the-art kantoorgebouw

Sint-Denijs-Westrem

In Sint-Denijs-Westrem -waar ook Flanders Expo en IKEA gevestigd zijn- hebben we een nieuw kantoorgebouw gebouwd. Het ligt op een van de 18 ontwikkelvelden van het strategische stedelijk project ‘The Loop’. Deze globale site moet in de komende jaren ontwikkeld worden tot een volwaardig en integraal nieuw stadsdeel voor de stad Gent. 

Het nieuwe gebouw bezit, naast een eigentijdse uitstraling, ook een hedendaagse en zelfs vooruitstrevende duurzame kwaliteit. Het behaalde het BREEAM ‘very good’ certificaat. Als kers op de taart werd voor de gevel de passiefnorm behaald. Deze sleutel-op-de-deur opdracht bestaat uit een funderingsplaat op palen, een half-open kelder/parking, een gelijkvloers en 6 verdiepingen. De prefab constructie werd afgewerkt met traditioneel gemetselde gevels.

Het nieuwe kantoorgebouw bevat verschillende kantoorplekken, een seminarie- en conferentieruimte en een parkeergarage.

Aan de voorzijde van het gebouw werd een aanplanting met struiken en groen bovenop het parkingvolume voorzien. Langs de westzijde van het gebouw is er een brede groene strook, ingericht als nat grasland en voorzien van een natuurlijke vijver. Deze doet dienst als infiltratie van het regenwater, afkomstig van de nieuwe verharde oppervlaktes.