Metallo-Chimique - Beerse
Bouwheer: 
Metallo-Chimique
Architect: 
Claeys Engineering
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2009
Ligging: 
Beerse
Sector: 
Industrie

De smelter voor de smelters

Beerse

Metallo-Chimique beschikt over een unieke recyclage- en raffinagefabriek die secundaire grondstoffen verwerkt voor de productie van koper, tin, lood en nikkel. Meer dan 90 jaar ervaring heeft geresulteerd in de uiterst geavanceerde structuur van pyro- en hydrometallurgische processen. Hiermee kunnen de meest complexe secundaire grondstoffen behandeld worden en tot nieuwe metaalproducten worden geraffineerd als grondstof voor de metaalverwerkende industrie.

Metallo-Chimique heeft de beslist om fors te investeren in haar fabriek in Beerse. Met deze belangrijke investering willen ze het duurzame karakter van de operatie in Beerse versterken en een antwoord bieden op de steeds strengere milieunormen.

De bouw van de installatie zal ongeveer 2 jaar vergen en de opstart is voorzien begin 2017. De investering zal een bijkomende tewerkstelling creëren voor 15 personen.

vanhout.pro en Van Roey voeren al meer dan 80 jaar op regelmatige basis bouwkundige werken uit bij Metallo-Chimique in Beerse. De allermooiste illustratie van onze streven naar langetermijnrelaties met onze klanten.