Mijn retail - Beringen
Bouwheer: 
be-Mine
Architect: 
SAQ architecten
Aannemer: 
THV Van Roey-Democo
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Oplevering: 
2015
Ligging: 
Beringen
Oppervlakte: 
15.000 m²
Sector: 
Retail

be-MINE Boulevard – 15.000 m² winkelplezier

Beringen

De mijnsite van Beringen - de grootste industriële erfgoedsite in Vlaanderen- krijgt een nieuwe bestemming. Maar liefst 32 hectare mijnterrein krijgt een waardige, waardevolle en eigentijdse invulling.

Ook een retailpark kan niet ontbreken in dit project. In september 2015 openen de eerste winkels hun deuren, elk met een oppervlakte van minimaal 600 m².  Deze cluster van winkels geconcentreerd rond een ruime, centrale (gratis) parking, biedt een gevarieerd aanbod voor zowel dagdagelijkse aankopen, als mode, interieur en elektro. Dit aanbod is een meerwaarde voor de consument in Beringen, die nu vaak elders zijn inkopen doet.

Het winkelpark kreeg de toepasselijke naam be-MINE Boulevard. Daarmee wordt de gezellige sfeer van deze winkelbuurt, tussen het oude mijngebouw en de mijnterril, benadrukt.

be-MINE Boulevard heeft de hoofdprijs weggekaapt in de categorie Retail Parks op de Shopping Awards 2016. De jury was unaniem en omschreef het retailpark op de voormalige mijnsite “als een perfecte integratie van winkels in de historische context van het industrieel erfgoed”.