Neerstad - Ieper
Bouwheer: 
THV Noordelijke Stadspoort
Architect: 
Buro II bvba
Aannemer: 
THV Van Roey – Artes-Depret
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Oplevering: 
Fase 1: 2008 I Fase 2: 2016
Ligging: 
Ieper
Oppervlakte: 
35.500 m²
Sector: 
Cultuur
Lokale besturen
Onderwijs
Parking
Wonen

Neerstad

Ieper

Residentie “Neerstad” is een residentieel project in Ieper gebouwd in twee fasen. Kiezen voor Neerstad, dat is wonen in een stad met een rijk historisch verleden. Dicht bij het centrum en niet ver van het werk. Bovendien kan je genieten van een prachtig panorama op het kanaal en de torens van Ieper.

Neerstad is gelegen aan de noordelijke rand van het centrum en vormt de laatste fase van de reconversie van de voormalige Picanolsite. Vlakbij de vernieuwde Neerstad bevinden zich o.a. de bibliotheek, het stadsarchief en de stedelijke academies voor muziek, woord, dans en beeldende kunst. Deze toplocatie bevindt zich op amper 300m van de Grote Markt.

Met veel aandacht voor veiligheid, gebruiksfaciliteiten, privacy en comfort, biedt Neerstad een antwoord op de groeiende vraag naar residentiële woonlocaties op topniveau, binnen de onmiddellijke werkomgeving en toch in het centrum van de stad. Het complex weet bovendien te charmeren door zijn hedendaags architecturaal ontwerp. Hier is bewust gekozen voor karakter, identiteit en uitstraling.

In 2009 wint dit project de Prijs Bouwheer in de categorie hergebruik en herbestemming

Video: Vanhaerents Development