Nieuwe brouwzaal Duvel Moortgat - Breendonk
Bouwheer: 
Duvel Moortgat
Architect: 
Abetec ingenieurs & Vlassenhout en CW architects
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2007
Ligging: 
Breendonk
Sector: 
Industrie

De start van een mooie samenwerking

Breendonk

In 2006 vertrouwt Duvel Moortgat een eerste opdracht toe aan Van Roey: de bouw van een nieuwe brouwzaal. Na deze eerste succesvolle samenwerking, volgen nog veel nieuwe opdrachten.

Naast het brouwen van een miljoen hectoliter bier per jaar, diende de nieuwe brouwzaal ook geschikt te zijn voor bedrijfsbezoeken. Doel: het productieproces laten zien aan bezoekers zonder circulatie in de productzones.

Technisch is dit een behoorlijk vernuftig bouwwerk. Het gebouw bestaat uit een staalstructuur met wanden in glas en polycarbonaat, onderbroken met profielen voor onderhoudsgemak. Om akoestische redenen werd gebruik gemaakt van gemetselde muren. De vochtige omgeving vereist ook geschikt materiaal. Zo werd er gekozen voor epoxy gevoegde zuurbestendige tegels en polyurethaanmortel (met schimmelwerende en bacteriedodende eigenschappen).

Staalbeton leverde en plaatste hier het wapeningsstaal en diverse prefabelementen (trappen, balken en kolommen).

"De productie moet blijven lopen. Wij plannen daarom de werken zo in dat de uitvoering geen of een minimum aan hinder oplevert. Voor elk project brengen we de juiste technische mensen in stelling. Een waterzuiveringsinstallatie vraagt immers een andere voorkennis dan de renovatie van een kantoor. Elke dag denken we proactief mee met de klant en gaan we op zoek naar de beste oplossing voor hem. - Luc Wertelaers, directeur der werken Van Roey - "