Nobile - Puurs
Projectnaam: 
Nobile
Bouwheer: 
Van Roey Vastgoed
Architect: 
BULK architecten
Aannemer: 
Van Roey Bouw
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Oplevering: 
2024
Ligging: 
Puurs
Sector: 
Wonen

Betaalbaar wonen in Nobile Puurs: Van Roey Vastgoed bouwt met.. en vóór mensen.

Puurs

In januari ’23 start Van Roey Vastgoed met de bouw van een opmerkelijke nieuwe woonwijk in hartje Puurs. Dit project, Nobile gedoopt, valt op omwille van de sterke focus op wooncomfort, esthetiek en duurzaamheid, maar het is de grote aandacht voor betaalbaar wonen die dit project echt speciaal maakt. Voor Nobile werd het vernieuwende concept Split-It gelanceerd: het appartement of de woning betaalt de koper onmiddellijk, maar de grondwaarde dient pas na zeven jaar betaald te worden. Zo krijgen eigenaars de kans om nog wat extra te sparen. Die extra ademruimte betekent voor vele kopers, zeker nu, een wereld van verschil.

Interactie met de gemeente

Nobile Puurs zal zich naadloos integreren in het centrum van de gemeente en tegelijk een eigen, groene identiteit uitstralen. De soorten woonunits zijn divers: er komen appartementen maar ook een vijftal huizen en vier kangoeroewoningen. Hiermee biedt dit project een antwoord op de nood aan diversiteit qua woningvormen. “Dit project komt pal in het centrum van onze gemeente te liggen, maar uiteraard wordt het geen afgesloten vesting, integendeel. Er komt een open binnentuin met veel groene accenten en alle culturele, commerciële en recreatieve accommodaties liggen vlakbij. Deze woonwijk zal volop interageren met de gemeente en er dus volledig deel van uitmaken”, aldus burgemeester Koen Van den Heuvel.

Split-It of splitskopen: betaalbaar wonen als streefdoel
 
Wie dezer dagen op zoek gaat naar een eigen woning, weet hoe deze droom voor de nodige financiële uitdagingen zorgt. Zonder een zeer stevige eigen inbreng is dit nog amper haalbaar. “Een recente studie van de Nationale Bank toont aan dat de eigen bijdrage voor kopers van een eerste woning is toegenomen van zo’n 36.000 euro in 2016 naar 57.000 euro in 2021. Banken vragen tegenwoordig 20% eigen inbreng als voorwaarde voor een hypothecaire lening. Dat is voor het gros van de jonge huizenjagers simpelweg te veel”, zegt Catherine Vangilbergen van Van Roey Vastgoed. “Daarom lanceren we nu Split-It of splitskopen. Hiermee ligt de eigen inbreng bij de aankoop van een nieuwbouw tot 50% lager omdat we mensen de mogelijkheid bieden hun grond de eerste jaren niet aan te kopen, enkel de woonst zelf. Hierdoor ligt de maandelijkse aflossing lager, je leent immers een kleiner bedrag. Bovendien bespaar je ook op de energiefactuur: nieuwbouwwoningen kunnen doorgaans erg gunstige isolatiewaarden en een mooi e-peil voorleggen.”
Het gaat hier concreet over een ‘recht van opstal’. In een notariële akte wordt vastgelegd dat de grond pas na zeven jaren moet worden betaald (geïndexeerd weliswaar). Ondertussen mag Van Roey Vastgoed de grond aan niemand anders verkopen. Zo kunnen kopers al wat verder sparen en/of na zeven jaar een nieuwe lening aangaan voor de grond. Wie trouwens alsnog wenst te verhuizen, doet dit makkelijk door gewoon zijn woning terug te verkopen aan Van Roey Vastgoed. 

Groen, mooi en comfortabel wonen in Puurs

Betaalbaar wonen is dus al één belangrijk voordeel, maar uiteraard heeft dit project nog een rits andere troeven. Zo is er de collectieve centrale tuin die als verlengstuk van de private buitenruimtes het louterend effect van de rijke, natuurlijke vegetatie volop uitspeelt. Het is een groene oase waar mensen elkaar kunnen ontmoeten.
De diversiteit aan woontypes (hoekappartement, kangoeroewoning, huis met tuin, doorzonappartement... ) garandeert bovendien een fijne mix van mensen. Ieder karakteristiek bouwvolume krijgt een doordachte esthetische identiteit mee.
Puurs is een levendige gemeente. Nobile ligt niet enkel ‘onder de kerktoren’ maar ook vlakbij het cultureel centrum, de sporthal en het nieuwe gemeentehuis. Zoek je een supermarkt, bakker of brasserie? Je vindt ze allemaal om de hoek. Ook het treinstation en scholen liggen op wandelafstand.

Duurzaam maakt betaalbaar

Ook duurzaamheidsinspanningen helpen om wonen opnieuw betaalbaar te maken. Die zeven jaar extra ademruimte wordt nog versterkt door de lage energiekosten die deze nieuwbouwwoningen met zich meebrengen. Zo komen er PV-panelen op het dak voor groene energieopwekking, individuele lucht-water warmtepompen per unit (voor onder meer verwarming en sanitair warm water) en uiteraard goede isolatiewaarden, zodat alle energie zo efficiënt mogelijk wordt aangewend.
Het project start in januari 2023, de oplevering is voorzien in september 2024.

Meer informatie:
Appartementen in Puurs | Maak kennis met Nobile (vanroeyvastgoed.be)