Ontmoetingscentrum - Kasterlee
Bouwheer: 
Gemeente Kasterlee
Architect: 
Dierendockblancke Architects
Aannemer: 
vanhout.pro
Oplevering: 
2017
Ligging: 
Kasterlee
Oppervlakte: 
6.380 m²
Sector: 
Cultuur

Ontmoetingscentrum Kasterlee

Kasterlee

Eind 2012 won architectenbureau Dierendonckblancke architecten de competitie voor het ontwerp van een ontmoetingscentrum in Kasterlee. Op de vroegere locatie van de brandweer en technische dienst bouwde vanhout.pro dit nieuwe ontmoetingscentrum.

Het ontmoetingscentrum bestaat uit een betonstructuur van vier bouwlagen en is opgebouwd uit twee volumes. Op het gelijkvloers bevinden zich de publieke delen die in verbinding staan met elkaar. Het rechtervolume omvat een ruime keuken, een polyvalente zaal met uitschuifbare tribune, een podium met backstage, bergingen, kleedkamers en een artiestenloge. Het linkervolume omvat het sanitair, de vestiaire, een bureelruimte, een foyer, een berging en café “De Pit” met terras, apart sanitair, keuken en berging. Op de verdiepingen bevinden zich de vergaderruimtes, een berging, een kitchenette, een toilet, de conciërgewoning en de technische ruimte. De volledig ondergrondse parkeergarage telt 72 parkeerplaatsen.

Het gelijkvloers en de twee niveaus kregen een hellend dak van groene ruitleien. Voor het schrijnwerk werd gekozen voor blank vernist tropisch hardhout. De buitendeuren zijn in zwartgelakt staal. Alle ruwbouwelementen (zoals betonwanden en metselwerken) en vast meubilair (zoals toogmeubels, kasten en kitchenettes) nam vanhout.pro voor zijn rekening. Net als de heraanleg van het plein en de omgeving.