Periskal - Wuustwezel
Projectnaam: 
Periskal
Bouwheer: 
Periskal
Architect: 
Reginald Schellen
Aannemer: 
vanhout.pro
Groepsbedrijven: 
vanhout.pro bouw
Oplevering: 
2017
Ligging: 
Wuustwezel
Oppervlakte: 
1.462 m²
Sector: 
Kantoor

Periskal zet koers naar toekomst en doet daarbij beroep op vanhout.pro

Wuustwezel

Periskal is een uiterst innovatief bedrijf, verscholen in het groen van de Antwerpse Kempen. Het bedrijf is wereldwijd actief in River Information Services en navigatiesoftware voor de binnenscheepvaart, visserij, kustvaart en pleziervaart. Schellen Architecten tekende het ontwerp van dit duurzame project. vanhout.pro stond in voor de bouw van dit architecturaal pareltje. 

Het nieuwe kantoor in het KMO-park van Wuustwezel biedt plaats aan 35 medewerkers. Bezoekers worden door een marineblauwe wand van buiten naar binnen begeleid en zo meteen ondergedompeld in de maritieme wereld. Bezoekers worden via de aantrekkelijke inkom onder het overstekende bureel binnen geleid in een open landschapskantoor.  Een foto van de Rijn bij Kaub over de volledige achterwand geeft een onmiddellijke verbinding met de binnenscheepvaart. Belangrijk in het ontwerp is ook het atrium als middelpunt van het gebouw. Dit atrium baadt volop in natuurlijk daglicht dankzij grote centrale lichtkoepels.

Periskal wilde een gebouw dat comfortabel was voor de bezoekers en gebruikers. Er was nood aan zowel koeling als verwarming, maar zo energiezuinig mogelijk. Daarom is het Bijna Energie Neutraal (BEN) kantoor voorzien van de nieuwste technieken waaronder betonkernactivering en warmtepompen.