Qaly - Grootkapel
Bouwheer: 
Foyer De Lork (Probis)
Architect: 
51N4E
Aannemer: 
vanhout.pro interieur
Groepsbedrijven: 
vanhout.pro interieur
Oplevering: 
2016
Ligging: 
Grootkapel
Oppervlakte: 
5.500 m²
Sector: 
Zorg

Qaly

Grootkapel

Een nieuwe standaard voor woonzorgcentra & serviceflats is gezet. Seniorencampus Qaly@Beersel opende op 1 september 2016 zijn deuren. Het werd opgetrokken in een moderne architectuur en biedt de bewoners veel gemeeneschappelijke ruimte voor ontspanning zoals een grote groene tuin met een gezellige brasserie.

Zowel het woonzorgcentrum als de serviceflats zijn erkend, dit wil zeggen conform de bouwnormen die veel hoger zijn dan voor traditionele appartementen.

Qaly staat voor levenskwaliteit. Het personeel en bestuur doen alles om het de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Zodat ze zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.

In het vierde project dat vanhout.pro voor Foyer De Lork uitvoerde zorgden we voor de inrichting van het woonzorgcentrum. Het meubilair voor de kamers (kamerkast en toiletkastje) en de gemeenschappelijke ruimtes (verpleegposten, keukens, zitbanken, bibliotheekkasten, ontvangstbalie, kapsalon, grand café) namen we voor onze rekening.

Boeiend is dat het gaat om atypisch meubilair voor woonzorgcentra zoals roterende metalen kasten, zitbanken die de golving van de wand volgen en een gedeelte van het meubilair in beton en staal.