Residentie Arc - Deurne
Projectnaam: 
Residentie Arc
Bouwheer: 
Immpact en Westhoek
Architect: 
Louis Caron Architecten
Aannemer: 
TM vanhout.pro - Huybreckx
Oplevering: 
2019
Ligging: 
Deurne
Sector: 
Wonen

Markant woonproject nabij Boekenbergpark

Deurne

In opdracht van projectontwikkelaars Immpact en Westhoek bouwde TM vanhout.pro-Huybreckx 'Residentie Arc': 100 moderne appartementen nabij het Boekenbergpark in Deurne-Zuid. Strategisch gelegen tussen de bruisende metropool en de rustigere buitenwijken van Antwerpen, vind je in deze buurt alles wat het leven comfortabel maakt: winkels, scholen, openbaar vervoer én een vlotte verbinding met het Antwerpse centrum.

Terrassen in boogvorm

Louis Caron Architecten en Planet Engineering stonden in voor een stijlvol ontwerp dat mooi aansluit bij de klassieke buurtarchitectuur. Om de troeven van deze locatie optimaal te benutten, koos de architect voor terrassen in een boogvorm. Zo volgt het gebouw naadloos de vorm van de straat, vandaar ook de naam van het gebouw. Arc is immers het Franse woord voor "boog". De voorgevel kreeg een trendy afwerking met witte beton en aluminium ramen. De tussenwanden op de leefterrassen zijn afwisselend in mat glas of hout. Zij bezorgen het gebouw een warme toets. De combinatie van witte beton, grote ramen en houtpanelen geeft Residentie Arc een robuuste look met een frisse uitstraling.

 

Zicht op de parktuin

De residentie ligt op fietsafstand van enkele mooie parken met een zwemvijver, een openluchttheater, kastelen en speelzones. De 1-, 2- of 3- slaapkamerappartementen hebben een mooi zicht op de gemeenschappelijke parktuin met wadi, omzoomd met hoge bomen. Grote ramen en ruime terrassen vergroten het wooncomfort. 

Vlot bereikbaar

Recent werd ook de buurt heraangelegd met nieuwe straten en tramlijnen. Deze aanpassingen zorgen voor veiliger verkeer voor zowel voetgangers, fietsers als automobilisten. De bewoners van Residentie Arc kunnen zowel hun wagen als fiets kwijt in de ondergrondse parking. 

Residentie Arc sluit mooi aan bij de architectuur en visie van de buurt: het is een gebouw met klasse in een groene wijk met oog voor het welzijn van elke bewoner.