Rozenwijk - Tielen
Projectnaam: 
Rozenwijk
Bouwheer: 
De Ark
Architect: 
architektenburo Jef Van Oevelen
Aannemer: 
Artem
Groepsbedrijven: 
Artem
Oplevering: 
2018
Ligging: 
Tielen
Sector: 
Wonen

Rozenwijk - Tielen

Tielen

De oude ‘Rozenwijk’ in Tielen is onherkenbaar veranderd. Van een monotone woonwijk uit de jaren 70 transformeerde het tot een hedendaagse frisse leefbuurt met een gevarieerd straatbeeld.

De sociale woningen in de oude wijk voldeden niet langer aan de moderne eisen van comfort, isolatie en energie-efficiëntie.

Sociale woonmaatschappij DE ARK koos daarom resoluut voor nieuwbouw in plaats van renovatie. Na vijf jaar werken is de wijk vandaag aantrekkelijker dan ooit.

De nieuwe buurt bestaat uit een mix van 84 betaalbare huizen en appartementen met errond veel open ruimte en groen. De woonbuurt is opgedeeld in vijf zones, elk met een eigen accent.

Artem mocht voor bouwheer DE ARK 25 wooneenheden realiseren. Architektenburo Jef Van Oevelen tekende een innovatief ontwerp waarbij aparte woningen geclusterd worden met een appartementsgebouw.

Samen met de radicale vernieuwing werd ook het stratenplan geherdefinieerd. Waar vroeger elke straat "Rozenwijk" heette, heeft elke straat nu de unieke naam van een rozenvariëteit.