Seniorenwoningen - Rumst
Projectnaam: 
Hoogvelden
Bouwheer: 
AGB Rumst
Architect: 
Styfhals & partners
Investeerder: 
Belfius Bank
Groepsbedrijven: 
Artem
Oplevering: 
2016
Ligging: 
Rumst
Sector: 
Wonen
Zorg

De "overdekte straat" in een nieuwe woonwijk

Rumst

De gemeente Rumst ligt centraal tussen Antwerpen en Brussel en is dan ook zeer gegeerd als woonlocatie. Daarom werd er gestart met de ontwikkeling van een nieuwe verkaveling in deelgemeente Reet, Hoogvelden genaamd.

De komende jaren zullen er op de site 72 huizen en appartementen gebouwd worden. Er werd gestart met de bouw van 24 seniorenwoningen die op minder dan een jaar succesvol werden opgeleverd.

Veel ruimte en licht typeren dit project. Elke bewoner beschikt over een ruim appartement voorzien van alle moderne snufjes en een eigen terras. Bovendien maken de gemeenschappelijke ruimtes en het grote terras het mogelijk om gezellig te gaan buurten of bezoekers te ontvangen.

Opvallend aan dit project is dat Artem als aannemer mee betrokken was bij het ontwerp van het project. Op die manier kan er op voorhand expertise worden gedeeld en meegedacht worden met de klant. Dit resulteert in een duidelijke resultaatsverbintenis waardoor de klant ontzorgd wordt.

Om de nodige variatie qua bewoners te verzekeren, zijn er trouwens naast 24 seniorenwoningen ook 12 kavels voor privéwoningen en 30 voor sociale huurwoningen voorzien. Een buitenschoolse kinderopvang staat ook op de planning.