Sint-Lenaarts - Ontmoetingscentrum 't Centrum -
Projectnaam: 
Cultureel Centrum St Lenaarts
Bouwheer: 
Gemeente Brecht
Architect: 
architektenburo Jef Van Oevelen
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2019
Oppervlakte: 
1650m²
Sector: 
Cultuur
Lokale besturen

Sint-Lenaarts - Ontmoetingscentrum 't Centrum

Het parochiecentrum van Sint-Lenaarts voldeed niet langer aan de hedendaagse eisen van verenigingen en openbare diensten. Er werd besloten om het bestaande centrum af te breken en een nieuw en groter complex in de plaats te bouwen.  OC 't Centrum is een modern ontmoetingscentrum geworden in het hart van het dorp. Deze opdracht is een Design & Build in het kader van een PPS.

Het nieuwe gebouw bestaat uit een ontmoetingsruimte, een feest- of concertzaal, een foyer en een gezellig café. Ook de bibliotheek van Sint-Lenaarts kreeg hier een plaats en er werden drie vergaderruimtes voorzien. Het interieur werd voorzien door vanhout.pro.

De gevel werd bekleed met pleisterwerk en het hellende dak springt in het oog. Zowel aan de voor- als de achterkant van het gebouw werden extra parkeerplaatsen voorzien. Daarnaast werd er ook ruime aandacht besteed aan de omgevingsaanleg. Een parkje, een pleintje en een petanquebaan zorgen ervoor dat de ontmoetingsruimte ook naar buiten doorgetrokken wordt. Zowel in als rond het gebouw zullen buurtbewoners elkaar kunnen treffen.

OC ’t Centrum is bovendien een energiezuinig gebouw met warmtepomp, daglichtsturing en ledverlichting en ook zonnepanelen.

De bouw kadert zo perfect in de ambitie van groep Van Roey: de kwaliteit van het leven van mensen verbeteren door leefbare en duurzame omgevingen te creëren waar mensen graag wonen, werken, leren en sporten.

 Meer weten over dit project?