Sociale koopwoningen Gelmelenstraat - Rodeborgstraat - Schoten
Bouwheer: 
SBK Arro Antwerpen
Architect: 
BOB361 architecten
Aannemer: 
Artem
Groepsbedrijven: 
Artem
Oplevering: 
2016
Ligging: 
Schoten
Sector: 
Wonen

Sociale koopwoningen in Schoten

Schoten

In het centrum van de gemeente Schoten, op de hoek van de Gelmelenstraat en de Rodeborgstraat, realiseert SBK Arro Antwerpen een nieuwbouwproject met 38 sociale koopappartementen.

We hebben er gestapelde duplexappartementen met 3 tot 4 slaapkamers gerealiseerd. De appartementen op de gelijkvloers/eerste verdieping hebben telkens een individuele inkomdeur aan de straatzijde en een terras/tuintje grenzend aan de gemeenschappelijke binnentuin. De appartementen op de tweede/derde verdieping zijn bereikbaar via de centrale lift/traphal en beschikken over een ruim dakterras.

Op de hoek van beide straten en boven de doorgang naar de ondergrondse garage worden diverse appartementtypes gerealiseerd met 1 tot 3 slaapkamers. Bij meerdere appartementen is er specifiek aandacht besteed aan de integrale toegankelijkheid en aanpasbaar wonen. Alle appartementen beschikken over een kwalitatieve buitenruimte

In het binnengebied bevindt zich een gemeenschappelijke tuin en plaats voor bezoekersparkeren. In de ondergrondse garage is voor elk appartement een autostaanplaats voorzien. 

Lees ook de reportage in Bouwen aan Vlaanderen over dit project.