Sociale woningen Tweemontstraat/Van Cortbeemdelei - Deurne
Bouwheer: 
Woonhaven Antwerpen
Architect: 
Maenhout Jan Architectenbureau
Aannemer: 
Artem
Groepsbedrijven: 
Artem
Oplevering: 
2014
Ligging: 
Deurne
Sector: 
Wonen

Sociale woningen in Deurne

Deurne

Sinds 2014 namen heel wat gezinnen hun intrek in een nieuwe sociale woning in Deurne. Een van de drie sociale huisvestingsmaatschappijen van de stad, Woonhaven Antwerpen, deed beroep op ons voor de realisatie van 45 nieuwe sociale woningen. Het district werd zo met 39 appartementen en 6 eengezinswoningen uitgebreid.
In het complex is ook een kinderdagverblijf voorzien dat plaats biedt aan een 70-tal kinderen.

Alle sociale woningen kregen een eigen buitenruimte. Daarnaast werd voor heel het complex zonneboilers voorzien. De zon verwarmt het water voor badkamer en keuken voor, waardoor er minder aardgas nodig is om het water op te warmen en huurders een lagere energiefactuur hebben. Verder is er een ondergrondse parking.

Artem was verantwoordelijk voor het totaalproject: van ruwbouw tot afwerking en omgevingswerken.

Ben Forier, voormalig algemeen directeur Woonhaven Antwerpen: “Deze uitbreiding past in onze planning om meer woningen te creëren, verspreid over de stad. We investeren al enkele jaren in een betere spreiding van ons patrimonium. Daarbij kiezen we vooral voor kleinere inbreidingsprojecten, die opgaan in straatbeeld. Want sociale huisvesting is een deel van deze stad.”

Dit project werd genomineerd voor de prijs ‘Inspirerend sociaal wonen 2015’ van de Vereniging van Vlaamse sociale Huisvestingsmaatschappijen (VVH). Het thema voor deze prijs is ‘Kernversterkende inbreidingsgerichte projecten met externe partner’.