Sportoase Hallebad - Halle
Bouwheer: 
Sportoase Hallebad
Architect: 
LD-architecten
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2016
Ligging: 
Halle
Oppervlakte: 
6.340 m²
Sector: 
Lokale besturen
Sport

Een sportcomplex voor Halle

Halle

Het nieuwbouwproject Nederhem is een dorp in de stad in Vlaams-Brabant. Nederhem heeft alle voordelen van een stad zonder de nadelen. Het combineert de dynamiek van de stad Halle met de rust van de groene omgeving. Typerend voor dit project is de creatie van een nieuwe, leefbare en attractieve omgeving. Met de betonstop in het vooruitzicht is het belangrijk om verschillende functies op één locatie samen te brengen en resoluut te kiezen voor kernverdichting. Na de succesvolle afronding van de eerste fase van de nieuwe wijk Nederhem werd in 2016 Sportoase Hallebad (het tiende Sportoase-complex) plechtig geopend.

Al meer dan 100 jaar werd er immers reikhalzend uitgekeken naar een sportcomplex in Halle. Dankzij een publiek-private samenwerking tussen Stad Halle en Sportoase kunnen de inwoners van Halle en de ruimere regio nu genieten van een uitgebreid portfolio aan sport en ontspanning.

Sportoase zorgt als private partner voor het ontwerp, de bouw, de financiering, het onderhoud en de uitbating van sportinfrastructuur en dit gedurende 30 jaar, maar steeds in nauw overleg met de lokale overheid die dankzij doorgedreven inspraak wel de controle behoudt.

Sportoase Hallebad beschikt over een uitgebreid aanbod aan zwemfaciliteiten. Zo is er een 25 meter sportbad waar officiële zwemwedstrijden kunnen gehouden worden maar ook een instructiebad met beweegbare bodem en licht- en geluidseffecten, wat het geschikt maakt voor groepslessen. Zalig ontspannen kan in het recreatieve gedeelte. Kinderen kunnen zich uitleven in de peuter‐ en kleuterzone bestaande uit ondiepe baden, met diverse speelelementen en leuke animaties. Bezoekers kunnen heerlijk relaxen in het wellnessbad en de kreek met waterversnellingen, nekdouches en massagestralen. Daarnaast kunnen ze ook terecht in de uitgebreide wellnesszone met zoutblokkensauna, bio‐sauna, infraroodsauna, stoombad en belevingsdouches. Er is ook een glijbaan met speciale effecten die in een aparte en veilige uitglijzone uitkomt. Voor kinderen en volwassenen is er ook een zwemschool voorzien, andere sportievelingen kunnen deelnemen aan het running en cycling team van Sportoase.

Naast zwemmen, kan je bij Sportoase Hallebad ook terecht voor fitness en groepslessen.

De brasserie is de kers op de taart van het sportcomplex. De grote ramen kijken uit op de Sint-Martinusbasiliek, een bekend bedevaartsoord in de streek.