Sportpark De Hoogt - Oud-Turnhout
Projectnaam: 
Sporthal De Hoogt
Bouwheer: 
AGB Oud-Turnhout
Architect: 
Archiles architecten
Aannemer: 
vanhout.pro
Groepsbedrijven: 
vanhout.pro bouw
Oplevering: 
2019
Ligging: 
Oud-Turnhout
Oppervlakte: 
3000m2
Sector: 
Lokale besturen
Sport

De Hoogt, een vernieuw(en)d sportpark voor Oud -Turnhout

Oud-Turnhout

In Oud-Turnhout wordt er duchtig gesport en de gemeente biedt haar inwoners dan ook uitgebreide sportaccomodaties aan. De bekendste en meest bezochte is toch wel de gemeentelijke sporthal De Hoogt. Na 25 jaar intensief gebruik, was die toe aan renovatie en uitbreiding. Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Oud-Turnhout schreef hiervoor een Design & Build opdracht uit. Samen met Archiles architecten sleepte vanhout.pro deze opdracht in de wacht.

De oude sporthal werd gerenoveerd en gemoderniseerd. Tegen het bestaande gebouw kwam een een tweede sporthal, wat een uitbreiding betekende van 64 bij 43 meter. Daarin bevinden zich behalve de kleedkamers ook een polyvalente zaal en een nieuwe inkomzone die het uithangbord van het vernieuwde sportcomplex is. De nieuwe grote sportzaal van 48 bij 30 meter kan in 3 delen opgesplitst worden. De sporthal is dankzij grote aandacht voor duurzaamheid en ecologie bijna energie-neutraal. Vanuit de cafetaria op de eerste verdieping heb je uitzicht op beide sporthallen.

Bij de keuze van de materialen werd ook rekening gehouden met het onderhoudsgemak. Het interieur zal voornamelijk in zichtbaar betonmetselwerk uitgewerkt worden. Op de verdieping bieden de grote glaspartijen een mooi uitzicht op de sportruimtes. In de sporthal zelf zorgen onder andere geperforeerde staalplaten voor een goede akoestiek. Het resultaat van dit alles is een vernieuwd én vernieuwend sportcentrum.

Vrijdag 21 september 2018 was de eerstesteenlegging van de sporthal. Lees er meer over in deze artikels in Het Nieuwsblad en Gazet Van Antwerpen. Of bekijk de reportage van RTV. 

Begin januari 2020 vond de opening plaats. De RTV reportage van de opening kan u hier bekijken.