Triamant Ronse - Ronse
Projectnaam: 
Triamant Ronse
Bouwheer: 
Triamant
Architect: 
BURO II & ARCHI+I
Aannemer: 
Algemene Bouw Maes
Groepsbedrijven: 
Algemene Bouw Maes
Oplevering: 
2018
Ligging: 
Ronse
Sector: 
Zorg

Comfortabel wonen in het groen

Ronse

Ronse wordt ook wel de koningin der Vlaamse Ardennen genoemd. De stad ligt vlakbij Wallonië en midden in een groene omgeving waar je in alle rust van de natuur kan genieten. Daarnaast heeft Ronse ook een actief verenigingsleven, je zal je hier dus niet snel vervelen. 

Triamant, een bedrijf dat staat voor de creatie en aansturing van gastvrije, levende buurten waar levenslang wonen mogelijk is voor jong en oud, koos er bewust voor om op deze unieke locatie een zorghotel te bouwen. 

Triamant Ronse is de eerste fase van een totaalproject dat gebouwd zal worden op de plaats van de voormalige verpleegstersschool (bekend om haar uitzonderlijke graffitikunst) vlakbij het centrum. In deze fase worden 2 van de 3 blokken gebouwd met 135 eenheden waarvan 117 flats en 18 studio’s. De ene blok bestaat uit vier bouwlagen boven de grond. Op het gelijkvloers bevinden zich publieke ruimten: kapper, dokterspraktijk, kiné, een televisieruimte met zithoek. De andere blok heeft een ondergrondse verdieping en vier bouwlagen boven de grond. In de kelder bevindt zich de industriële keuken en de buurtwinkel. Op het gelijkvloers is het restaurant met bar. 

In een latere fase komen er ook 130 duurzame en energie-efficiënte flats en studio’s, een aantal comfortdiensten, horeca, een buurtwinkel en zorg- en dienstverlening op maat van de bewoners. Deze buurt zal zowel gezonde als licht tot zwaar zorgbehoevende mensen een nieuwe thuis bieden. Alle ruimten, ook de sportruimte en de binnentuin, zijn drempelloos en rolstoeltoegankelijk. 

In samenwerking met architectenbureau BURO II & ARCHI+I ontwierp Triamant een site waar het aangenaam wonen is voor elke generatie. Care Property Fund, de organisatie achter Triamant, selecteerde Algemene Bouw Maes als aannemer. Algemene Bouw Maes zal onder meer de bouwput uitgraven, funderingspalen zetten, twee torenkranen monteren, betonelementen ter plaatse bekisten, wapenen en betonneren, metsel-, gevel- en dakwerken uitvoeren, technieken en inrichtingswerken installeren en de buitenaanleg verzorgen. 

De werken zijn gestart op 1 oktober 2016. De eerste 2 blokken werden opgeleverd in het voorjaar van 2018.