Tuinen van Oppem - Wezembeek-Oppem
Projectnaam: 
PPS Wezembeek-Oppem
Bouwheer: 
Gemeente Wezembeek-Oppem
Architect: 
Areal Architecten, A2D architecture 2 design, BRUT architecture and urban design
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Van Roey Vastgoed
Oplevering: 
2023
Ligging: 
Wezembeek-Oppem
Oppervlakte: 
17.000m²
Sector: 
Lokale besturen
Onderwijs
Wonen

PPS Wezembeek-Oppem

Wezembeek-Oppem

Het gemeentehuis van Wezembeek-Oppem, de gebouwen van de basisschool “De Letterbijter” en de openbare bibliotheek zijn verouderd. Na onderzoek bleek een renovatie financieel en ecologisch niet haalbaar. Daarom werd er gekozen voor een PPS (een Publiek Private Samenwerking): de gemeentelijke voorzieningen, de school, de bib, een openbaar park, nieuwe woningen én horeca- en handelszaken zullen gecentraliseerd worden op één locatie. Het hoofddoel van de gemeente is de ontwikkeling van een dynamisch centrum met een moderne dienstverlening en groene ruimtes waar beleving centraal staat.

Rondom de publieke gebouwen wordt een doorlopende groene ruimte aangelegd. Het grasveld erachter wordt omgevormd tot een openbaar park. Er komen ook 107 appartementen in zes woongebouwen als antwoord op de vraag naar extra woningen in Wezembeek-Oppem. Rondom het openbare park worden vijf woongebouwen aangelegd, met ruimte voor 78 appartementen. Het zesde gebouw, aan de Jozef Keysertraat, telt 29 appartementen. Op het gelijkvloers komen er op termijn kleinschalige handelszaken. Een overdekte parkeergarage zal toegang geven tot alle publieke gebouwen en woningen.

De volledige vernieuwde ruimte rond het huidige gemeentehuis zal het kloppend hart van de gemeente Wezembeek-Oppem worden. In 2020 worden het NAC, de bib en ‘’De Letterbijter’’ opgeleverd. Er komt een gefaseerde oplevering van het park en de woongebouwen. Het volledige project wordt afgerond in 2023.

Meer lezen? Wezembeek-Oppem website