Universitair Ziekenhuis - Gent
Projectnaam: 
Universitair Ziekenhuis
Aannemer: 
Algemene Bouw Maes
Groepsbedrijven: 
Algemene Bouw Maes
Ligging: 
Gent
Sector: 
Zorg

Een langetermijnssamenwerking

Gent

Het Universitair Ziekenhuis Gent en Algemene Bouw Maes zijn al jaar en dag goede partners. Sinds 2005 werkten we meer dan 15 keer samen aan wat soms bijzonder complexe projecten zijn.

De eerste samenwerking was de bouw van de cyclotron. Deze zorgde voor snellere en scherpere PET-CT-beelden en een verkorte doorloop- en wachttijd. Een succesvolle eerste samenwerking.

Een hele reeks projecten volgen. Onder andere:

  • Knuffelboom: een energiezuinig en kindvriendelijk kinderdagverblijf.
  • Bouw van 2 bunkers voor lineaire acceleratoren.
  • Revalidatiecentrum K7 voorzien van technische hoogstandjes zoals een BEO-veld, dwaaldetectie en koelplafonds in de kamers om het comfort van de patiënten te verbeteren
  • Realisatie van een ambulancesas, opgebouwd uit een staalconstructie en sandwichpanelen.
  • Nieuwbouw van een Cleanroom voor regeneratieve geneeskunde.
  • Uitbreiding van het parkeergebouw: 340 extra parkeerplaatsen.

Een van de meest recente projecten is de totale herinrichting van een facilitaire polikliniek. Het 4de verdiep van de hoogste toren van het UZ (gebouw K12E) werd volledig opnieuw aangekleed. De complexiteit kroop in het feit dat de overige 13 verdiepingen in dienst bleven gedurende de werken en dus niet gestoord mochten worden. Dit resulteerde in veel nacht- en weekendwerk.

Heel wat van deze projecten gebeurden in bouwteamformule. De vele jaren ervaring hebben geleerd dat we op deze manier tot een succesvolle en aangename manier van werken komen waarmee beide partijen gelukkig zijn.