Upgrade sportinfrastructuur van de stad - Geel
Bouwheer: 
Agion samen met KOGEKA en stad Geel
Aannemer: 
vanhout.pro bouw
Oplevering: 
2020 en 2022
Ligging: 
Geel
Sector: 
Sport

Upgrade sportinfrastructuur stad Geel

Geel

In december 2019 startte vanhout.pro met de bouw van sporthal De Zegge in Geel. Ondanks de onverwachte coronamaatregelen en de lockdown in 2020, vlotten de werken prima. Dankzij de expertise van de aannemer in de bouw van sporthallen en -infrastructuur, kon het volledige project in minder dan één jaar tijd opgeleverd worden. In september 2020 was de sporthal gebruiksklaar.

Nieuwbouw ‘De Zegge’

Sporthal De Zegge is een initiatief van scholengemeenschap Kogeka, in samenwerking met het stadsbestuur. Tijdens de schooluren gebruiken leerlingen van Sint Jozef Geel en de scholengemeenschap KOGEKA deze locatie. Op andere tijdstippen verhuurt de gemeentelijke sportdienst de zaal aan verenigingen en sportorganisaties.

Moderne materialen

Het uitzicht van het gebouw wordt gevormd door witte industriële betonpanelen en een grote glaspartij ter hoogte van de inkom. Boven de betonpanelen zijn er gelakte staalplaten geplaatst. Binnen in de sporthal is er gebruik gemaakt van zichtwerk betonblokken, gepolierde betonvloer en een rubberen sportvloer met een groene PU coating.

Uitbreiding zaal ‘AXION’

Nu sporthal De Zegge is geopend, kan de aandacht gaan naar de uitbreiding van de bestaande sporthal AXION. De werken daaraan startten in januari 2021. Hiervoor schreef het stadsbestuur een Design & Build opdracht uit die werd gewonnen [CC1] door vanhout.pro, samen met Archiles architecten (Geel), ZJA, Studiebureau Forté (Geel), Studie 10 (Lier), De Kock, en Siegers Technics. Er komt een extra sporthal met een professionele dansstudio en een zaal voor gevechtssporten. In de bestaande sporthal worden de inkomhal en de squashzalen vernieuwd. Buiten zal een kunstgrasveld voor hockey aangelegd worden. Ook hier zal een geolied team en een strakke planning ervoor moeten zorgen dat de werken afgerond worden binnen afzienbare tijd. Het bouwteam mikt erop om de vernieuwing en uitbreiding van sporthal AXION af te ronden in september 2022.

Beide projecten kaderen in een upgrade van de sportinfrastructuur van de stad Geel.

Meer weten?