Vandemoortele - Food Experience Center - Gent
Projectnaam: 
Vandemoortele
Bouwheer: 
VAMIX NV
Architect: 
RAU Architecten (Amsterdam) & ELD (Antwerpen)
Aannemer: 
Algemene Bouw Maes
Groepsbedrijven: 
Algemene Bouw Maes
Oplevering: 
2019
Ligging: 
Gent
Oppervlakte: 
5 150m2
Sector: 
Industrie
Kantoor

Food Experience Center

Gent

Met de bouw van het ‘Food Experience Center’ begint Vandemoortele Group aan een boeiend hoofdstuk in zijn geschiedenis.  Voor het nieuwe hoofdkantoor in Gent kiest het bedrijf voor activity based samenwerken. Vierhonderd medewerkers van Vandemoortele zullen er de ruimte krijgen om zowel individueel als in teams aan de slag te gaan. Klanten, consumenten, leveranciers en medewerkers zullen er bovendien van de producten kunnen proeven. Met het innoverende centrum wil de groep zijn positie als leidende voedingsgroep onderstrepen. Het concept draagt het credo van Vandemoortele, ‘Shaping a tasty future’, helemaal uit.

De nieuwe corporate cultuur zal volledig tot zijn recht komen in het moderne complex, getekend door RAU architecten (Amsterdam). Het gebouw is getekend rondom een centraal atrium dat toegang geeft tot het ‘Food Experience Center’ en de verschillende kantoor- en vergaderniveaus.

Op duurzaamheidsvlak wordt een Bijna Energie Neutraal gebouw gerealiseerd. Bovendien wordt een BREEAM-certificatie nagestreefd met als ambitieniveau een score 'Excellent'. De combinatie van klimaatplafonds en ventilatie maakt een erg hoog comfort mogelijk. De energie voor verwarming en koeling zal grotendeels geleverd worden door een BEO-veld (Boorgat Energie Opslag) in combinatie met een warmtepomp.

De stalen structuur van het gebouw zal herbruikbaar zijn dankzij geboute verbindingen en beton- en trapkernen die ontmantelbaar zijn. Deze demontabele stalen structuur wordt ingepakt met een gordijngevelsysteem dat zelf ook modulair is. De structuur zal haar flexibel en adaptief karakter waarschijnlijk al snel kunnen bewijzen:  Vandemoortele plant immers een uitbreiding van de nieuwbouw op korte termijn.

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het gordijngevelsysteem. De ingebruikname van het Food Experience Center is voorzien voor oktober 2019.

Meer lezen over dit project?