Verbouwing oude brouwzaal Duvel Moortgat - Breendonk
Bouwheer: 
Duvel Moortgat
Architect: 
Abetec Ingenieurs & Vlassenhout
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2014 en 2015
Ligging: 
Breendonk
Sector: 
Industrie

Verbouwing oude brouwzaal

Breendonk

Van Roey slaagt er keer op keer in om van Duvel Moortgat een tevreden klant te maken. Met name de kwaliteit, manier van werken, het respecteren van de timing en de flexibiliteit worden sterk gewaardeerd.

De samenwerking tussen Van Roey en de groep Duvel Moortgat nam een succesvolle start met de bouw van een nieuwe brouwzaal op de site in Breendonk. In 2014 bouwden we op dezelfde site een constructie voor zes nieuwe CCT (Cylindrisch Conische Tanks) met een nieuwe controlekamer en een uitbreiding van de bestaande bottelarij. In de tanks wordt de Duvel een tijdlang gelagerd of opgeslagen. In de bottelarij wordt het gerstenat in zijn welbekende flesje gebotteld. Dit project zorgde voor een belangrijke capaciteitsverhoging voor de Duvelbrouwerij.

De grootste uitdaging was de nauwkeurige plaatsing van de zes tanks van wel 21 meter hoogte. De tanks steunen op een zware staalstructuur, gefundeerd op zware beton sokkels. Deze zware structuur is noodzakelijk om het gewicht van de tanks, gevuld met bier, te kunnen dragen.  De staalconstructie is thermisch verzinkt. Dit leverde ons in 2015 een nominatie op voor de Benelux-trofee “Thermisch verzinken” in de categorie industriebouw.

In 2015 verbouwden we vervolgens de oude brouwzaal tot kantoorgebouw. In 2017 beginnen we met de bouw van de constructie die nog eens 12 nieuwe CCT-tanks zal rechthouden. Wordt vervolgd!

Meer weten over onze projecten voor Duvel Moortgat? Bekijk dan zeker ook de referenties voor de nieuwe waterzuiveringsinstallatie, de nieuwe brouwzaal en de Stadsbrouwerij De Koninck. Ook de bouw van een nieuwe microbrouwerij ging in 2017 van start.

“We waarderen Van Roey voor hun open geest in combinatie met hun probleemoplossende en kordate aanpak. Daarom werken we al zo lang succesvol samen.” - Michel Moortgat, CEO