Woontorens - Rotterdam - Nederland
Bouwheer: 
Leyten Vastgoed en Van Maren Vastgoed
Architect: 
KLUNDER Architecten
Aannemer: 
Van Roey
Groepsbedrijven: 
Van Roey
Oplevering: 
2022
Ligging: 
Nederland
Oppervlakte: 
9.225 m² BVO en 1.051 m² commerciële ruimten
Sector: 
Hotel
Retail
Wonen

Woontorens - Rotterdam

Nederland

In mei 2020 begint Van Roey aan de nieuwbouw van twee woontorens van elk tien verdiepingen met een commerciële plint van zes meter hoog in het centrum van Rotterdam. De bouwplaats grenst langs de voorzijde aan de Westewagenstraat (een autoluwe straat in het centrum van Rotterdam) en langs de achterzijde aan het water (Delftsevaart). Aan beide kanten van het complex komt er horeca en aan de waterkant worden er aangename terrasjes voorzien. Op die manier dragen de torens op de begane grond bij aan een levendig en aangenaam straatbeeld.

In de woontorens komen 231 studentenwoningen die door de opdrachtgevers zullen worden verhuurd samen met de horeca-units op het gelijkvloers. Architect Sjoerd Berghuis van KLUNDER Architecten ontwierp de twee panden in de oude wederopbouwstijl en voorziet een doorgang waardoor de Laurenskerk vanaf de Westewagenstraat zichtbaar blijft. De dakterrassen worden ingericht als gedeelde buitenruimtes voor de studenten. De studentenwoningen zelf zullen gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd worden.

De opdracht voor Van Roey omvat niet enkel het bouwen van deze torens maar ook het volledig verder uitwerken (volgens het Nederlands principe) van de gebouwen met het studiebureau stabiliteit ABT en de architect Klunder. 

De woontorens neerzetten in het centrum van de stad, is allesbehalve een koud kunstje. Op de ‘slappe grond’ van het door water omringde Rotterdam zal een fundering gelegd worden van 100 betonnen palen die bijna 30 meter diep de grond in gaan. Vanaf het voorjaar van 2022 zullen de eerste bewoners van het verre uitzicht kunnen genieten.

Meer lezen over dit project?

Website AD.NL – link artikel

Website De Havenloods.nl – link artikel

Beelden KLUNDER Architecten -link artikel

De Volkskrant - artikel

© beelden KLUNDER Architecten